Замразено алое вера – полезни свойства и приложение. Ето какво

...
Замразено алое вера – полезни свойства и приложение. Ето какво
Коментари Харесай

Защо замразеното алое е по-полезно?

Замразено алое вера – потребни свойства и приложение. Ето какво би трябвало да извършите.

Имате ли алое вера вкъщи? Освен че е скромно, наподобява добре, само че най-голямата му мощ се крие в лечебните му резултати, за които се употребява и търси от хората по целия свят. Въпреки това, с цел да извлечете максимума от неговия лековит капацитет в прясно положение, съгласно специалистите би трябвало да извършите напълно просто нещо – просто поставете пулпата от целия лист на растението във фризера.

Защо би трябвало да го замразите?
Сигурно сте забелязали, че когато отрежете лист от алое, стартира да тече лековит гел, който би трябвало да се употребява неотложно – той е най-ценната част от растението. Ако не употребявате гела незабавно, ще загубите най-ценните му съставни елементи – колкото по-дълго той е изложен на външната среда, толкоз повече лечебните субстанции изчезват. Със сигурност знаете, че гелът от това растение е знамение за нашата кожа, само че би трябвало да се означи, че при някои хора се появява неприятна кожна реакция при контакт с гела в изцяло свежо положение – изключително в случай че го ползват върху чувствителни зони по кожата. Въпреки това, даже този негативен резултат се отстрани изцяло при заледяване. В допълнение, това е най-хубавият метод да поддържате лечебната мощ на алое за съвсем неустановен интервал от време.

Необходими са ви:
огромен лист от алое вера
форма за лед
нож
лъжица

Приготвяне:
Вземете меснат лист от алое и нож, отстранете връхната част на листа.

С помощта на лъжица постепенно извадете гела и деликатно го поставете във формата за лед.

След това я поставете във фризера за най-малко 12 часа.

За да увеличите успеваемостта на това растение в замразено положение, можете да добавите няколко капки лимонен сок и да вземем за пример витамин Е, който е незаместим за кожата.

Как да употребявате замразено алое вера?

При изгаряния
Дори по-сериозни, при слънчеви изгаряния – всичко, което би трябвало да извършите е да минете мястото с кубче алое. Този трик също работи съвършено при натъртвания.

При натъртвания и мехури
Масажирайте кожата на лицето си за малко – това е най-невероятното лекуване за изтощена кожа, за изсветляване, унищожаване на кръговете под очите и лекуване на акне.

За ухапвания от комари и инсекти
Помага за нула време.

При афти
То е отлична съставна част в коктейли и здравословни питиета – вместо кубчета лед, просто използвайте кубчета алое вера. Кубчетата алое вера са отлична помощ при запек – просто ги прибавете към напитката.

Вижте още: Разберете какъв човек сте в действителност с този тест!

Бомба за намаляване
Алое вера и лимонен сок – гениална композиция за разтваряне на мастните натрупвания и за стимулиране на метаболизма.

При разширени вени
Направете си масаж с кубчетата алое вера.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР