Заможни дупничани са оформили миниквартал в разположеното по поречието на

...
Заможни дупничани са оформили миниквартал в разположеното по поречието на
Коментари Харесай

Обособиха миниквартал до дупнишко село

Заможни дупничани са оформили миниквартал в разположеното по поречието на река Отовица село Самораново, като са издигнали кокетни вили. Лидерът на Политическа партия ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов е притежател на триетажна вила, която е оградена с двор, потопен в зеленина и красиви дървета, оповестява struma.bg Срещу неговия парцел вила е вдигнал и гравитиращият към Братя Галеви Ангел Радков, известен като Ключаро, защото преди години е изработвал ключове в ателие в двора на храм “Св. Георги Победоносец” в Дупница. Вилата му е скрита зад висока ограда, а входа красят два високи бора. Ангел Радков е притежател на хижа “Гюндера”. Той беше притежател и на хотел-ресторант “Ловен дом” край Дупница, само че го продаде през 2020 година за 240 000 лева на Асен Димитров от Дупница, който е притежател на бензиностанция.

В Самораново е и триетажната къща на някогашния началник на полицията в Дупница Ивайло Дамянов, на който преди дни беше разпален фамилният автомобил “Рено”. Къщата е с големи тераси, а дворът впечатлява с доста зеленина.

Срещу него се намира вилата на живеещия в Съединени американски щати някогашен водач на Български земеделски народен съюз – Дупница Йордан Василев. Жители на селото разясниха, че от години той не е идвал във вилата си. Имотът е наобиколен с висока ограда и се вижда единствено покривът на вилата, който прилича кубетата на храм.

До вилите на дупничани окото сграбчва вила на над 200 кв.м повърхност с съвременна архитектура, измежду огромен парцел, наобиколен със зелена мрежа. Собственикът е столичанин, който има компания за дограма.

“Напоследък доста външни хора купуват парцели в селото. В скоро време ще стартира създаване и на къщи за посетители. Целта ни е селото да се развие като туристическа дестинация”, споделя кметът на Самораново Райко Цветков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР