Замисляме се дали президентското вето не е свързано с бивши

...
Замисляме се дали президентското вето не е свързано с бивши
Коментари Харесай

ГЕРБ видя във ветото на президента за КТБ връзка с Елена Йончева

Замисляме се дали президентското несъгласие не е обвързвано с някогашни членове на неговия екип, приказвам за Елена Йончева и неналичието на отговор на въпроса взела участие ли е в съдружничество 50/50 с офшорка. Така депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев разяснява ветото, което президентът наложи на закона „ Пеевски” за банковата неплатежоспособност и КТБ.

Добрев по-рано влезе в изострен конфликт с Йончева поради изказванията ѝ, че кадрува в Община Хасково (т.нар „ Кумгейт”), като той, на собствен ред я упрекна във връзки с избягалия в Белград притежател на Корпоративна банка Цветан Василев.

„ Елена Йончева е внесла 5000 лв., а офшорката – 315 000 лв.. Тази офшорка се съставлява от Зорница Блъскова, която по информация от интернет е съучастник в друга компания с Георги Георгиев. За нея отчетът на „ Аликс партнърс “ сочи, че е източила 42 млн. лв. от КТБ”, съобщи през днешния ден подалият и отдръпнал оставката си народен представител от ГЕРБ и подсети, че Румен Радев се е изказвал ласкаво за Йончева.

„ От друга страна, не знам дали помните изявление на Бареков, в което той твърди, че Йончева си е договаряла персонално галактическите възнаграждения с Цветан Василев в ТВ7, изтъквам по памет. Това са въпроси, които ние си задаваме “, сподели още Добрев, представен от bTV.

Той не разяснява самите претекстове по ветото с като сподели, че занапред партията ще се среща с тях.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР