Замисляли ли сте се някога защо пушим марихуана? Американски учени

...
Замисляли ли сте се някога защо пушим марихуана? Американски учени
Коментари Харесай

Ето защо пушим марихуана според науката

Замисляли ли сте се в миналото за какво пушим марихуана? Американски учени доближават до заключението, че за младите тя е на първо място лек против неприятното въодушевление. 

Учените провели допитване измежду 40 младежи на възраст от 15 до 24 години, които използват марихуана най-малко 2 пъти седмично (средният индикатор за групата обаче достигнал 9,7 пъти седмично). Всеки от участниците в опита получил специфичен компютър, който се закачал на ръката и който изпращал сигнали в инцидентно определени часове 4 до 6 пъти на ден.

При приемането на всеки сигнал доброволците трябвало да опишат какво е настроението им сега, в каква компания се намират, имат ли марихуана в себе си и пушили ли са я скоро. Освен това информантите трябвало независимо да оповестяват на учените за всеки „ коз “.

До края на изследването откривателите обработили над 3,6 хиляди доклада.

Станало ясно, че в часовете преди използването на канабис настроението на съвсем всички участници в изследването било влошено (по-лошо, в сравнение с обикновено). Нито наличието на другари, нито достъпността на опиата могат да се съпоставят с тъгата, потиснатостта, копнежа и други депресивни страсти по въздействието си върху честотата на пушене.

Уникалността на изследването се крие в това, че данните за настроението и използването на марихуана са били събирани в действително време и без предизвестие, а не са се реконструирали по въпросници, изясни създателят на проучването доктор Лидия Шрайър.

В умозаключение медиците поучават хората, които желаят да се избавят от марихуаната, да признават пред себе си моментите на неприятно въодушевление и да търсят различни способи да го подобрят.  

Проучването е оповестено в Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР