Замисляли ли сте се някога кой е най-използваният аксесоар и

...
Замисляли ли сте се някога кой е най-използваният аксесоар и
Коментари Харесай

10 от най-добрите модели чанти и портфейли за него и нея

Замисляли ли сте се в миналото кой е най-използваният аксесоар и при двата пола. Гривни, пръстени, колани? Не! Отговорът е портфейлът – наложителна част от дамската чанта или прикрит в някой мъжки джоб, той е правилен сателит на човечеството от антични времена.

Започнал като кожена торбичка за монети, след появяването на банкнотите портфейлът последователно трансформира формата си и стартира да се доближава до типа, който познаваме през днешния ден. А едвам през 50-те години на XX век, с първите кредитни карти, портфейлът е екипиран с голям брой джобчета.

Днес този съвсем наложителен аксесоар се предлага в най-различни разновидности. Спокойно можем да избираме модел, цвят, размер, разпределението в него, че даже и материята, от която да е направен. Тук ви представяме някои от най-хубавите модели – съвършен подарък за него и нея. А към това ще прибавим и няколко изискани чанти с мигане към идните празници.

1. Crossbody – носете всичко на разположение

Едни от безконечните и съществени чанти са тази за през рамо. Те са се трансформирали в тези портфейли, които не излизат от мода за балансиране на комфорта и стила, като имат размер, който не пречи, и включват каишка, с цел да може всяка жена да ги носи елементарно на рамото. Въпреки че нормално не са толкоз необятни, колкото чантите Tote Bags, те имат задоволително място, с цел да носят единствено най-важното и да се разхождат леко по улиците.

2. Клъч – наложителна за специфични събития

Чантите клъч устоят тестването на времето и в никакъв случай не излизат от мода. Причината е елементарна: във всеки един миг можем да бъдем поканени на особено събитие. Блясъкът на този вид чанти ще ви накара да заслепите на мотиви като сватби, празненства, церемония събития.

3. Портфейл в американски жанр

Лесно се разпознава по формата – сгънати на две хоризонтално. Името му идва от американците, тъй като явно те са се нуждаели от портфейли за огромни банкноти, тъй че доларите, които са малко по-дълги от другите банкноти, да могат да се поберат. Затова и дизайнът на този аксесоар има задоволително пространство, тъй че банкнотите да не се огъват.

 10 от най-хубавите модели чанти и портфейли за него и нея

4. Портфейл с джоб

Едно от най-неприятните неща при извършване на покупки – да ти върнат рестото в монети. Ако се насъберат доста, звукът ще бъде прекомерно мощен за скриване или те ще са склонни да изпадат, когато изваждате други неща от джоба. В този смисъл е по-добре да са на несъмнено и комфортно място, където да могат да бъдат съхранявани. Затова и този тип дамско портмоне е идеално, защото има вграден джоб извън или от вътрешната страна.

5. Малък или тъничък портфейл

Портфейлите в този жанр имат градски и минималистичен дизайн. Перфектен, в случай че желаете аксесоар, който заема малко място. Очевидно едно от преимуществата е техният размер, а другото е, че имат огромен потенциал за карти. Както към този момент споменахме, размерът е по-малък от този на портфейлите, само че пък не губят функционалността си от това.

6. Картодържатели

Както подсказва името им, те са предопределени да носят карти, само че използването им се е популяризирала до степен да бъдат извънредно потребни като мъжки портфейл. Тези аксесоари безспорно съставляват минималното изражение на портфейла и са идеални за тези, които би трябвало да носят огромен брой карти.

7. Бъкет чанти

Бъкет са тясно свързани с бохемския или минималистичния жанр. Чрез кройката, остатъка или дребното елементи можете елементарно да определите тъкмо към кой от двата стила принадлежат. Обикновено с цилиндрична форма, с огромно пространство и дребна конструкция.

8. Satchel

За дните, когато би трябвало да носим повечко неща със себе си, без значение дали става дума за работна среща или разходка с другари, Satchel е чанта, която побира всичко, което би трябвало да носим, ​​без да е прекомерно дребна. Грим (основен), мобилен телефон, портфейл, лист със задания, ключове за у дома или колата – всичко измежду някои други дребни неща и без да е невероятно да бъде открито. Освен това Satchel ни придават изтънчен и внимателен тип.

9. Голяма пазарска чанта

Известна като „ Голямата чанта “, Tote е една от първите чанти, които всяка жена купува, когато стартира да води по-сложен живот, като да вземем за пример университет или работа, и би трябвало да бъде практична и задоволително просторна, с цел да транспортира значимите неща – преносим компютър, книги или даже храна. 

10. Раница

Да, правилно е, че сте напуснали учебно заведение преди години, само че това не е спънка да не си купите съвременна раница – към днешна дата има доста забавни и разчупени модели, от които може да си изберете.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР