Замисляли ли сте се някога, какво би се случило с

...
Замисляли ли сте се някога, какво би се случило с
Коментари Харесай

Какво ще настъпи на Земята, ако ние изчезнем?!

Замисляли ли сте се в миналото, какво би се случило с нашата планета, в случай че хората внезапно изчезнат? Вижте какво ще остане след нас:

Захранване

Ако хората изчезнат ненадейно от лицето на Земята, единствено в границите на няколко часа по-късно, електроцентралите, работещи благодарение на изкопаеми горива, ще спрат да работят. Някои от турбините, задвижвани от вятъра, ще продължат да работят още известно време, само че и те скоро ще спрат.

Слънчевите панели също ще не престават да създават сила още известно време, само че единствено до момента в който не бъдат покрити от пълен пласт прахуляк.

Водните електроцентрали биха могли да работят в продължение на месец, само че и те ще спрат.

Всичко, което изисква електричество, ще престане да действа – хладилниците, фризерите, ще се разпаднат и античните артефакти, чието предпазване изисква поддръжка от електронни системи. Повечето от подземните системи ще се наводнят и ще стартират да изхвърлят огромни количества вода на повърхността на Земята.

Само след седмица миризмата на изгнилата храна и веществата ще е непоносима. Животните, които разчитат за храната си на хората, ще се борят да се спасят.

В рамките на месец водата, нужна за изстудяване на атомните електроцентрали ще се изпари и ще задейства поредност от детонации, които ще бъдат надалеч о-опустошителни от тези в Чернобил и Хирошима. Растенията и животните в тези региони ще загинат.В рамките на една година хилядите сателитни станции, които хората са сложили в орбитата на Земята, ще стартират да падат. Растенията ще се подчинят на естествените закони и всичко ще стартира да обраства. Плевели ща стартират да никнат навсякъде- в пукнатините на пътищата, в мазетата. По този метод ще стартират да подкопават основите на постройките.

Градовете, в случай че до тогава не са били изцяло наводнени, ще стартират да се пълнят с диви животни, а искрите от електрическите съоръжения ще провокират големи пожари, с които ще бъдат унищожени огромни територии.

Сградите ще изчезнат

Изкуствено основаните от хората структури ще изчезнат. Само след 25 години бетонните структури ще стартират да се разпадат, в резултат на нахлуващата растителност и корозиралия метал. Градове като Лондон и Амстердам, които се намират на ниско морско ниво, ще бъдат залети от вода. Все отново някои ще се запазят по-дълго. Забележителности като Айфеловата кула и Статуята на свободата сигурно ще устоят повече години преди изцяло да се разрушат.В продължени на години биха се запазили и международните нуклеарни подводници на дъното на океаните.

Земята ще се промени изцяло

С течение на времето Земята ще се промени изцяло. Само след 1000 години всички следи от индивида, културата и актуалната цивилизация ще бъдат надълбоко заровени под гъста растителност, пясък и вода. Ще се появят големи блата.

След 10 000 години няма да има никакви следи от човешкото наличие на Земята. Единствено доказателство за нашето битие биха били пирамидите в Египет, Великата китайска стена, каменните структури в планината Ръшмор.

Въпреки това под пластовете насъбрани боклуци ще оцелеят разнообразни човешки предмети и човешки вкаменелости. И може би, както се е случило с динозаврите, те ще станат част от историята на идващите интелигентни същества, които ще населяват Земята.

Източник: " Дарик "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР