Замисляли ли сте се някога, че в една чаша с

...
Замисляли ли сте се някога, че в една чаша с
Коментари Харесай

Каква вода задължително да слагаме в кафемашината

Замисляли ли сте се в миналото, че в една чаша с кафе се съдържа към 95% вода? Това е една от аргументите доста да внимаваме, когато избираме каква вода да наливаме в контейнера, предопределен за това.

Ако желаете утрото ви да стартира с чаша съвършено приготвено кафе, бързо разберете какви са условията, на които би трябвало да дава отговор течността.
На какви условия би трябвало да дава отговор водата в кафемашината?
• Водата би трябвало да е чиста;

Това е едно от най-важните условия, които да спазвате. Тя би трябвало наложително да е прясна, да няма нито усет, нито цвят. Не е добра концепция да наливате чешмяна вода в контейнера, защото тя е цялостна с хлор. За предпочитане е да премине през филтър, в случай че въпреки всичко сте решили да употребявате вода от чешмата.
Как се чисти кафемашина
Когато кафето, което пиете вкъщи, стартира да има необичайно горчив и нехарактерен усет, е време да дарите кафемашината си с малко повече люб...
Прочети повече
• Водата не би трябвало да съдържа твърди компоненти;

Предполагаме, че малко на брой се замислят върху това, само че водата, която ползвате за изработката на кафе, не трябва да съдържа минерали като калций, желязо, хлор или други. Всички те оказват въздействие върху крайния резултат, в точно върху усета на кафето.

• Количеството на общоразтворими твърди субстанции би трябвало да е сред 75 и 250 мг/л;
• Твърдостта на водата би трябвало да е сред 125 и 175 мг/л;
• Киселинността на употребяваната течност би трябвало да е рН 7.


Това са най-важните условия, на които би трябвало да дава отговор водата, която използваме за кафемашината. Спазвайте ги, в случай че желаете най-после усетът на кафето да е тъкмо подобен, какъвто обичате – богат, кондензиран и засищащ сетивата.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР