Замисляли ли сте се, че кристалите са навсякъде около нас.

...
Замисляли ли сте се, че кристалите са навсякъде около нас.
Коментари Харесай

Арагонит - характеристики и свойства

Замисляли ли сте се, че кристалите са на всички места към нас. Виждаме ги измежду камъчетата и песъчинките, пръснати по плажовете, само че срещат нашето удивление и когато ги съзерцаваме изложени по полираните фасадни плочи на държавните здания, първокласните хотели и бизнес постройките.

Тяхната хубост и чудо обаче не се крие толкоз във външния им тип, колкото в това, което е невидимо за очите ни. Те имат магическа мощ и са употребявани от епохи в ритуалите на разнообразни нации за гадания, за отбрана от несгоди, за реализиране на естетика и усъвършенстване в живота.

В следните редове ще ви срещнем с един кристал, за който се има вяра, че е измежду най-мощните камъни, които имат способността да ни заземяват, т.е. заздравява връзката ни със Земята и е изключително вълшебен за тези от вас, които се изгубили салдото си.

Най-големите залежи на арагонит са във Англия, Испания, Намибия, Мексико, Мароко и други За първи път обаче е бил открит в испанската провинция Арагон, откъдето произлиза и името му.

Арагонитът се е употребявал от епохи от локалните поданици за вълшебен заклинания, за направа на маски, в дърворезбата и в направата на други предмети на изкуството. Той е добър врач на Земята и в естетика с богинята на Земята има способността да концентрира и заземява физическите сили, което го прави изключително потребен, когато сте подложени на стрес или изпитвате усеща на яд. Той ще възвърне спокойствието ви и ще усили самочувствието и самоуважението ви.

Арагонитът има доста лечебни свойства, като измежду тях не можем да не изброим, че оказва помощ на хората, страдащи от синдрома на Рейно, тъй като има способността да затопля крайниците. Лекува костите, способства еластичността на прешлените и заздравява костите и не на последно място - укрепва имунната система. Смята се, че даже оказва помощ, в случай че страдате от косопад.

Ако разполагате с арагонит, можете просто да си играете с него (като броеница например), до момента в който го държите в ръката си, или да го трансферирате от едната си длан в другата, с цел да усетите утешение и прилив на духовна сила.

Арагонитът спада към камъните на зодия Козирог и всеки неин представител би трябвало да разполага с него, с цел да възвърне вътрешния си мир и успокоение.

Можете да го държите под възглавницата си, да се сдобиете с произведение на изкуството от арагонит, което да държите покрай леглото си, да носите украшение от арагонит на врата си или просто да държите магичексия кристал в платнена торбичка в джоба си. Важно е в никакъв случай да не прекъсвате връзката си с него, изключително в случай че сте зодия Козирог!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР