Замисляли ли сте кой е най-старият растителен вид, избуял на

...
Замисляли ли сте кой е най-старият растителен вид, избуял на
Коментари Харесай

Келп - един от най-старите растителни видове

Замисляли ли сте кой е най-старият растителен тип, избуял на нашата планета? Този въпрос от години интересува редица биолози и учени. Оказва се, че това растение е келп, който и до през днешния ден може да бъде открит.

Келп съставлява тип морски кафяви водорасли. Първите данни за тяхната консумация е от 300 година пр.н.е в Китай. В същото време доста от полинезийски и азиатски цивилизации ползвали растението като изключително скъп подарък на боговете.

Днес келп се употребява за производството на доста лекарствени артикули – антибиотици, антикоагуланти, редуктори на холестерола и антихипертензивни средства.

В келп се съдържат неповторими хранителни и ползотворни качества. В прастария тип водорасли са събрани най-големи количества витамини и минерали от всяка друга храна, позната на човечеството.

В него се открива цялостен набор от протеини, бета каротини, аминокиселини, фибри, всички алкални минерали и още доста други. Комплексното им деяние въздейства благотворно на стомашно-чревния тракт. Като всеки различен тип водорасли, по този начин и келп работи пречистващо на океана. По същия метод работи и на човешкия организъм.

Установено е, че достатъчната минерализация от приема на келп има способността да възстановява и успокоява нервната система. Липсата на минерали потвърдено води до утежняване на здравето и поведенческия фасон въобще.

 Водорасли Келп

Друг потребен детайл във водораслите келп е йодът. В зеленчука той е в най-високи равнища. Доказано е, че достатъчният банкет на йод води до възобновяване на функционалността на щитовидната жлеза, което от своя страна контролира тежестта. В композиция с другите минерали, йодът усилва минералното наличие на всички органи, повишавайки успеваемостта им.

А колкото по-добре действат те, толкоз по-добре ще протичат всички процеси в организма, като изхвърлянето на токсините и заместването им със здравословни минерали.

Поради всички това се счита, че келп може да се употребява и като сурогат на солта в храната, който спомага за унищожаване на непотребните мазнини от организма.

Ако решите да опитате тази неповторима и най-стара просвета, то ще би трябвало да избирате сред зелени, сини, кафяви или сини водорасли.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР