Замислете се над това! Баба —колко много топлина, доброта, ласки и

...
Замислете се над това!
Баба —колко много топлина, доброта, ласки и
Коментари Харесай

Най-важният човек в живота на детето е бабата по майчина линия!

Замислете се над това!

Баба —колко доста топлота, добрина, милувки и обич в една дума!

С нашите баби са свързани най-хубавите ни мемоари: безгрижни летни ваканции, вкусни баници, страхотни палачинки и още доста приятни и удивителни неща, които една баба може да подари на своя внук.

Ароматен чай, чай от липа, приказки за лека нощ, безгранична обич – а каква асоциации провокират вашите баби? Сигурни сме, че най-хубавите!

Аз безумно обичам и оценявам своята баба. Учудващо е, само че даже наподобявам повече на баба си, в сравнение с родителите си! И външно, и по темперамент. Но най-интересното, което виждам: щерка ми също наподобява на майка ми повече, в сравнение с нас с мъжа ми!

На тази мисъл ме наведа една другарка. Тя забелязала това подобие първа. Нейният наследник Данаил доста напомнял с държанието си на баба си. А неотдавна разбрах, че това е и научно потвърден факт.

Генетика на ориста

Както настояват учените, тъкмо бабата по майчина линия оказва най-голямо въздействие върху живота на детето. Точно тя го учи на главните житейски правила и безплатно го подарява с цялата си обич и грижи. Връзката на бабата с внуците е най-силна и дълбока.

Както се оказва, те се образува на генно равнище!

Отдавна не е загадка, че нашите деца на ърво място заимстват генетичния материал от бабите. И ние също повече приличаме на родителите на нашите родители. Точно по тази причина постоянно може да забележите външно подобие сред децата и умряли родственици.

Специалистите по генна инженерия настояват, че гените се предават на нашите деца точно от бабата от страна на майката!

Разбира се, това са систематизирани данни и във всяко семейство нещата могат да стоят другояче. Детето може да наподобява и на родителите, и на бабата по бащина линия. Както се споделя, генетиката е необикновено комплицирана и непредсказуема просвета.

По думите на експертите, даже тези усеща, която бабата е изпитвала о време на бременността, могат да се отразят на развиването на внуците. Не забравяйте, че близкото роднинство е комплициран и взаимосвързан организъм. Следователно нашите страсти, държание, положителни и неприятни привички могат да се предават дружно с гените на нашите деца и внуци.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР