Заминаващото си десетилетие бе период, в който технологиите проникнаха в

...
Заминаващото си десетилетие бе период, в който технологиите проникнаха в
Коментари Харесай

“Интернет на сетивата ни очаква през 2030 г.

Заминаващото си десетилетие бе интервал, в който технологиите проникнаха в обществото и в живота на хората дотам, че към този момент не можем да си представим света без тях.

И защото няма никакви индикации, че софтуерният напредък ще забави ход в скоро време, можем единствено да се питаме по какъв начин ще наподобява света след още 10 години плевел напредък.

От Ericsson са решили да разпитат 7500 върли почитатели на новите технологии от Индия, Англия, Съединени американски щати, Китай, Япония и Австралия по какъв начин те виждат софтуерния бранш след 10 години.
 Снимка 456954

Преобладаващите отговори от анкетата сочат към една обща наклонност, която може да бъде систематизирана с наименованието " интернет на сетивата ".

Голяма част от интервюираните считат, че в идващите 10 години главният фокус при технологиите ще е да се обиден и ангажират още повече от човешките сетива.

Някои имат вяра, че през 2030 година ще разполагаме с устройства, с които можем да променяме усета на храната, която ядем, тъй че да е оптимално вкусна за самостоятелните ни вкусови рецептори.
 Снимка 456955

Преживяванията ни в мрежата към този момент ще бъдат съпроводени от чувства за мирис и усет, а екраните на смарт телефоните да вземем за пример ще могат да ни " дават отговор " посредством специфични трептения и импулси при допиране.
 Руските крави, виртуалната действителност и какво е общото посред им
Кравите, които живеят във виртуална действителност

Една забавна концепция на съветските фермери

Зрителната стимулация от технологиите ще се изкачи на напълно ново равнище, като 70% от интервюираните считат, че виртуалната действителност ще стане изцяло неразличима от действителния свят през или преди 2030 година
 Снимка 456953

Според някои пък пътуванията в чужбина и визитите на атрактивни и известни дестинации ще спаднат внезапно, тъй като ще можем да ги посетим виртуално, като в същото време ще сме в крайник и с друга наклонност - запазването на околната среда.
 “Договор за мрежата”, Тим Бърнърс-Лий и по какъв начин основателят на интернет желае да “поправи” мрежата
Как основателят на интернет желае да го “поправи ”

Интернет не е това, което беше

В едно направление обаче всички интервюирани са единомислещи - 5G ще е главният мотор на софтуерните нововъведения в идното десетилетие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР