Заминаващият си със страшна сила 8-и кръг във Висшата лига

...
Заминаващият си със страшна сила 8-и кръг във Висшата лига
Коментари Харесай

Манчестър на контрастите, Лондон на издънките

Заминаващият си със страшна мощ 8-и кръг във Висшата лига имаше няколко съществени акцента. Безспорно най-големият от тях беше дербито сред Ливърпул и Манчестър Юнайтед на "Анфийлд ", което овреме приковаваше вниманието, само че което не задоволи окото на претенциозните почитатели.

Двата отбора се вкопчиха в борба, която обаче предложи две нули, малко положения и празненство на защитния футбол. Поне от страна на "червените дяволи ". Това разреши на градския им противник Манчестър Сити да се откъсне еднолично на върха след следващото заличаване на противник - 7:2 над Стоук Сити вкъщи. Какъв контрастност единствено!

Друг главен акцент падна върху издънките на два от трите лондонски кандидата за купата. Челси изненадващо загуби дербито на столицата с Кристъл Палас. И това в случай, че "орлите " до момента нямаха даже маркиран гол и се тресяха в жестока рецесия!

Подобна орис имаше и Арсенал, който позволи първо проваляне от близкия до Лондон Уотфорд от десетилетия насам. И на всичко от горната страна "артилеристите " позволиха цялостен поврат против този противник. Но дано забележим какво ни предложи този кръг по последователност:

ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:0

Дерби на нулите. Очакванията бяха големи, а на терена се видя постното лице на едно от най-яростните съперничества в британския футбол. Положенията бяха малко, а Жозе Моуриньо в характерен жанр "паркира рейса " за стратегически хикс. Е, реализира го, само че почитателите на британския футбол по света надали са удовлетворени от видяното.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - СТОУК СИТИ 7:2

Новият едноличен водач в Премиършип е Манчестър Сити. "Гражданите " унищожиха от пердах следващия си несретен противник от началото на сезона, а можеха даже да стигнат до двуцифрено изражение на резултата против клетите "грънчари ". Те почнаха по сходен метод и предишния сезон, само че последва гръмък неуспех. Дали и в този момент ще е по този начин? Предстоят още 30 кръга, с цел да разберем.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - ЧЕЛСИ 2:1

Най-звучният пестник по настоящия първенец от началото на сезона. Втора поредна загуба за Антонио Конте и компания и като че ли отбраната на трофея към този момент стартира полека-лека да се изплъзва. Дали няма да забележим още веднъж в деяние проклятието на първенеца в Премиършип? А Кристъл Палас постави точка на черната серия от 7 следващи загуби без маркиран гол по най-вълнуващия и запаметяващ се метод.

ТОТНЪМ - БОРНЕМУТ 1:0

Тотнъм нормално разчита на двама съществени герои, които да вадят горещите кестени от огъня - Хари Кейн и Кристиан Ериксен. Обикновено, когато единият няма ден, на сцената излиза другият. Така беше и против "черешките ", когато головата машина Кейн не се разписа, само че това стори датският ас. И това донесе трите точки за "шпорите ", които бяха единственият лондонски кандидат за купата, записал триумф в този кръг. Минимално, само че задоволително.

СУОНСИ - ХЪДЪРСФИЙЛД 2:0

Хъдърсфийлд стартира доста добре сезона за дилетант и записа две следващи победи. Мнозина анализатори на Острова дори започнаха да вършат съпоставения с 20-те години на предишния век, когато "песовете " стигнаха до три следващи трофеи. Е, това беше преждевременно. Последваха шест следващи дуела без триумф, а последната загуба пристигна от директен съперник в борбата за оцеляване като Суонси. Определено тежките времена за новака предстоят.

БЪРНЛИ - УЕСТ ХЕМ 1:1

Бърнли продължава да изненадва всички с представянето си от началото на сезона и записа седми мач от осем изиграни от старта на акцията, в който не позволява загуба. Да, отборът не блестеше против Уест Хем, само че записа тъждество 1:1, което продължава да го държи в подножието на Топ 6 и местата в зона Европа за новата акция. Такава развръзка граничи с светотатство за края на сезона, само че в този момент е времето почитателите на Бърнли да се радват и да си снимат за спомен класирането.

УОТФОРД - АРСЕНАЛ 2:1

Арсенал таман тръгне нагоре и последва непредвиден срив - нещо изцяло обикновено за последните сезони под управлението на Арсен Венгер. Така беше и в този кръг. "Артилеристите " таман зарадваха почитателите си с триумфите над Брайтън и Уест Бромич, когато пристигна неуспехът на посетители на Уотфорд. При това те водеха с 1:0, само че в заключителните моменти позволиха цялостен поврат до 1:2. Колко тъпо единствено за почитателите им...

БРАЙТЪН - ЕВЕРТЪН 1:1

Евертън стартира сезона за първи път от доста години насам с упованието, че може да се случи най-сетне нещо огромно за този именит британски клуб. Но, уви, стартът на акцията е призрачен. Това се затвърди и в гостуването на Брайтън, където "чайките " бяха на минути от важен триумф над един от огромните отбори на Острова. Но дузпа в края и голмайсторският усет и самообладание на Уейн Рууни избавиха най-малко точката за "карамелите ", а за малко и поста на мениджъра им Роналд Куман.

САУТХЕМПТЪН - НЮКАСЪЛ 2:2

Дерби сред два отбора съседи в класирането, само че разграничени от хиляди километри разстояние. Предложило доста страсти, голям брой хубави моменти за феновете, четири гола, само че не и победител. Резултатът 2:2 може би не беше най-справедливият в този конфликт, а и той затвърди серията от мачове без победа на двата отбора. Тя към този момент се удължи на по три и за двата клуба. Е, сезонът е дълъг и време за корекция има колкото щеш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР