Заместници на бившия районен прокурор на София Невена Зартова са

...
Заместници на бившия районен прокурор на София Невена Зартова са
Коментари Харесай

ВСС призова всички прокурори, които са били на парти с Нотариуса, да се явят сами на изслушване

Заместници на някогашния областен прокурор на София Невена Зартова са виждали от кабинета ѝ да излизат, както убитият Мартин Божанов-Нотариуса и юристът му Велимир Атанасов. Това обявиха самите те пред Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. Съдебните кадровици приканиха всички прокурори, които са били на коледно празненство в Банско с Нотариуса, да се явят сами пред Висш съдебен съвет.
Прочетете още
Един от някогашните към този момент заместници на районния прокурор на София е разпитвала Нотариуса като очевидец по досъдебно произвеждане за лъжесвидетелстване през 2022 година. „ Призовала съм го по телефона. Преди това бях призовала юрист Велимир Атанасов. Той ми даде телефона на Мартин Божанов ”, уточни Мима Куцкова. Едва след разпита схванала кой е той. „ Една колежка ме беше видяла да го адресирам и ме попита дали знам кой е той ”, добави тя.

Пред кадровиците прокурор Куцкова съобщи, че е виждала Нотариуса в кабинета на Зартова в постройката на Прокуратурата на бул. „ Генерал Скобелев ”. „ Тъй като при започване на 2022 година видях Божанов и го знам по какъв начин наподобява, съм го виждала два пъти на 8-ия етаж. Единият път, влизайки в кабинета на Зартова, вторият път - излизайки ”, сподели тя.

Друг от заместниците на Зартова пък не бил чувал нищо за Нотариуса. „ Чух за този човек сега, в който започнаха да се появяват публикации, които го свързват с някогашния основен прокурор Иван Гешев. Никога не съм го виждал, в никакъв случай не съм го разпитвал, в никакъв случай не е протичал като име по делата ми ”, увери Борислав Георгиев.

Гост на Зартова обаче бил юристът му Велимир Атанасов, описаха прокурорите. „ Виждал съм го няколко пъти в кабинета на районния прокурор на София. Може би 2-3 пъти. Преди година последно видях да влиза или излиза от кабинета на Зартова ”, сподели Иван Стефанов.

На финала на чуването Прокурорската гилдия прикани прокурорите, които са били на коледен прием на Софийската районна прокуратурата с Нотариуса, сами да се явят на чуване във Висш съдебен съвет. Днес Зартова не беше открита за коментар, написа Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР