Заместник-управителят на Bank of England Сара Брийдън призова за повече

...
Заместник-управителят на Bank of England Сара Брийдън призова за повече
Коментари Харесай

Заместник-управителят на Bank of England призовава за повече изследвания на небанковите кредитори

Заместник-управителят на Bank of England Сара Брийдън прикани за повече проучвания на небанковите кредитори, с цел да се предотврати „ кредитна рецесия “, която може да бъде провокирана от оттегляне на хедж фондовете, пенсионните фондове, застрахователите и мениджърите на активи.

„ Промяната в желанието на пазарно-базираните финанси да отпускат заеми на корпорации, изключително тези, които евентуално са с висок ливъридж, би имало обилни последствия за действителната стопанска система – кредитна рецесия, произлизаща от пазарно основано финансиране, а не от банково кредитиране “, сподели Брийдън в понеделник.

Говорейки пред група учени и откриватели на конференция на BoE в Лондон, Брийдън добави, че е „ изключително заинтригувана “ от проучвания, които разпознават рисковете в по-широкия небанков бранш.

Тя сподели, че повече проучвания биха помогнали на BoE да работи преди време, а не откакто се появят опасности, както се случи по време на рецесията с вложение, ръководено от отговорност (L...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР