Заместник-председателят на ВМРО и кандидат за кмет на София Ангел

...
Заместник-председателят на ВМРО и кандидат за кмет на София Ангел
Коментари Харесай

Джамбазки на среща с РОД: Стратегията за детето е идеологическа заплаха за традиционното семейство и ценностите*

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и претендент за кмет на София Ангел Джамбазки, дружно с претендента за общински консултант Владимир Митов организираха среща с представители на групата на Родители обединени за децата.
Задачата на групата съветници от Вътрешна македонска революционна организация в идващия общински съвет е да намери и да разгласява всички взаимоотношения на общината, с тези НПО-та, които са консуматори на нашите пари. Защото те са на всички места – в учебни заведения, в детски градини, в читалища. Те са се напъхали във всички обществени служби и те пишат текстовете и документите от името на Столична община. Никой, даже и аз, преди 5 години, когато бях общински консултант, не съм си давал сметка, че се приготвя нещо огромно. Трябва тези НПО-та да бъде осветени, тъй като са се сраснали с доста общински институции, безапелационен бе Джамбазки.
На срещата представителите обрисуваха част от проблемите със Стратегията за детето, която е идеологическа опасност за обичайното семейство и полезностите, както в морално, по този начин и в правно отношение. Сегашното ни законодателство е доста неприятно, тъй като понятията „ дете в риск “, „ принуждение “ и „ най-хубав интерес “ са доста необятно дефинирани. Така че безусловно всяко дете може да бъде оповестено като дете в риск, което значи интервенция на страната в фамилията.
Друг проблем, който обрисуваха представителите на РОД са свързани с това, че от 1 януари 2020 година влизат нови промени в законодателството , които плануват частни снабдители на обществени услуги. И с цел да се върнем към остарялото законодателство, там е въведена комисия, така наречен мултидисциплинарен екип, който взема решение дали едно дете ще бъде изведено от фамилията или не. В него се планува опция за присъединяване на представител на снабдител на обществени услуги, може ли да си визиите – Неправителствени организации или някакъв снабдител на обществени услуги, което предлага да речем услугата изолираност на дете. Този, който ще печели от отнемането на детето, ще взе участие в комисията дали то да бъде отнето. Неприятното в тази ситуация е, че това може да бъдат задгранични организации, които не подлежат на лицензиране в България, това е пробив в националната сигурност.
На този случай Ангел Джамбазки с неразбиране разяснява по какъв начин е допустимо да дадеш детето на някого, който няма никаква държавна отговорност. И добави, че в този момент си дава сметка за какво стана тази нервност в циганските махали – те ще бъдат първите пострадали от Стратегията за детето, тъй като те дават отговор на всичките критерии за дете в риск.
На края на срещата претендентът за кмет на София Джамбазки сърдечно благодари за срещата и показа:
Въпреки че вършим запис, аз си записах доста значими неща от нашия диалог – цели 4 страници и не желая да ги не помни. Това, което Ви предлагам, с цел да не си даваме огромни обещания и да мине време, дано да стартираме от въпросите, които поставихте към Народното събрание. Това го поемам като обвързване и ще Ви върна отговор незабавно. Като свършат изборите започваме да работим за политическия напън за анулацията на законодателството, което Ви тормози. Ние няма да създадем грешката да го заявим от наше име, тъй като по този начин по-скоро ще Ви саботираме без да желаеме. Ще създадем диалог с политическите партии, ще сондираме мненията и ще се върнем назад при Вас с отговорите, които имаме. Чак тогава, дружно с Вас ще преценим каква ще е идната политическа и медийна стъпка.

* Платена обява в границите на предизборната акция за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР