Заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски коментира посещението на българския вицепрезидент

...
Заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски коментира посещението на българския вицепрезидент
Коментари Харесай

Александър Николоски: Няма българи в Алабания

Заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски разяснява визитата на българския вицепрезидент Илияна Йотова в Тирана, като упрекна България в асимилаторска политика. Визитата ев навечерието на националното броене на популацията в Албания, което е значим миг за българското национално малцинство в страната след признаването му през 2017 година

„ Българи в Албания няма. Когато Македония не върви, ще работи асимилаторската политика на България! Вместо да извърши решенията на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, които изискват признание на македонците в България и правото им на сдружаване и роден македонски език, България търси несъществуващи българи в Албания, купувайки душите на хора, които са изстрадали и измъчвани и живеещи в ужасна беднотия в Албания, предлагайки им български паспорти, с които да отидат в по-богатите страни от Европейски Съюз за по къшей самун. Това е истината. “ - разгласи Николоски.

Вицепрезидентът на България ще открие новата образователна година в българското неделно учебно заведение в град Елбасан. Обявено е и визитата на Йотова в село Големо Острени, където ще се срещне с представители на българското национално малцинство от региона на Голо Бърдо.

През 2017 година албанският парламент публично призна българското малцинство в страната си. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР