Заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет Атанас Симеонов не смята, че

...
Заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет Атанас Симеонов не смята, че
Коментари Харесай

Има ли разнобой сред адвокатите?

Заместник-председателят на Висшия адвокатски съвет Атанас Симеонов не счита, че има разнобой в гилдията, съобщи той през днешния ден пред публицисти. Протестите на юристи дефинира като "различни визии по какъв начин да бъдат реализирани резултати ".

Днес и на следващия ден адвокатският съвет има общо заседание, на което, с изключение на всичко останало, ще търси решение на проблема със Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Симеонов напомни, че съветът към този момент е имал срещи в Народно събрание и ДАНС. И че от вторник работна група ще разисква въпросите за адвокатската загадка.
Тя е неприкосновена и е загадка не на юриста, а на клиента, уточни Симеонов. Той се разгласи за намирането на баланс и беше оптимист, че това ще се случи. Колкото до митингите, съгласно Симеонов очевидно е имало неясноти какво прави адвокатският съвет.

Трябва прецизиране на това какво прави юристът, той не може да е клеветник на службите, уточни Атанас Симеонов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Велислав Величков, който е част от протестиращите юристи, съобщи, че въпреки всичко разнобой в адвокатурата има, тъй като адвокатският съвет не бил направил нищо преди приемането на противоречивите текстове.
Промяната в закона би трябвало да стане неотложно. Ако не забележим дейности, които да пазят юристите, ще има стачка, съобщи Величков и се разгласи за въвеждане на електронно гласоподаване и измежду юристите, което да е на правилото един човек - един глас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР