Заместник-председателят на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова внесе

...
Заместник-председателят на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова внесе
Коментари Харесай

Питат Фандъкова за почистването на София

Заместник-председателят на Столичния общински съвет от Българска социалистическа партия Милка Христова внесе публично запитване към кметът Йорданка Фандъкова, обвързвано с констатациите от инспекцията на " Чистота Искър " ЕООД.

Тя акцентира, че се е наложила наклонността към прогресивно утежняване на икономическите резултати от активността на сдружението в последните години. По думите ѝ данните демонстрират, че от 2,7 млн. лева през 2014 година, облагата за 2018-а е намаляла до едвам 18 000 лева

Тя напомня, че Столична община е упълномощила директно, без Закон за обществените поръчки, на " Чистота Искър " ЕООД дейностите по сметопочистване на регионите " Люлин ", " Красна поляна " и " Красно село ", както и зимното разчистване на Природен парк " Витоша ", територията на регион " Панчарево " и регион " Витоша " на стойност към 12 млн. лева .
 Викат армията за боклука в София, в случай че се наложи
Викат армията за боклука в София, в случай че се наложи

Това сподели ръководителят на Кризисния щаб Тодор Модев

Христова отбелязва, че от тази сума сдружението изразходва към 11,3 млн. лева - 94% за " външни услуги " под формата на контракти за наем на техника, които всъщност съставляват контракти за реализиране на дейностите от подизпълнител. Тя акцентира, че по този метод жестоко се заобикаля и се нарушава Закон за обществените поръчки.

Във връзка с инспекциите, реализирани от " Вътрешен надзор " на Столична община във връзка сигнал за нарушавания от управлението на компанията, зам.-председателят на СОС пита Фандъкова дали е направен отчетът от инспекцията, дали ще бъде показан на общинските съветници и по кое време.

Тя упорства столични кмет да даде уточнения дали при инспекцията са открити нарушавания за подписване на контракти с подизпълнители без правно съображение, дали има назначения в сдружението на родственици на лица от ръководещия личен състав, както и д али има нарушавания при закупуване на материали без конкурс.
 Борисов: Станишев направи прелом в София
Борисов: Станишев направи прелом в София

Премиерът съзнателно предизборно е основал рецесията

Зам-председателят на СОС желае да бъде показана информация и има ли открити злоупотреби от страна на шефа на сдружението и други длъжностни лица.

От Столична община оповестяват за " Дарик ", че изпълнителният шеф на столичното общинско сдружение " Чистота Искър " Юлиян Методиев е отхвърлен от служба , защото при инспекцията са открито пропуски в ръководството на компанията.

Припомняме, че преди повече от 10 години компаниите на Румен Гайтански - Вълка бяха монополисти в събирането на боклука в столицата, а акцията на Бойко Борисов за кмет на столицата беше построена значително върху заканите да приключи договорите му. Това стана публично към година и нещо откакто Борисов стана кмет, макар че неведнъж в този интервал имаше рецесия със събирането на боклука.
 8 млн. лева са дължими на
8 млн. лева са дължими на " Новера " от общината

Общината се надява на конструктивност от страна на концесионера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР