Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа
Коментари Харесай

Медведев: Никой лидер няма да може да отмени присъединяването на новите територии към Русия

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа следващ пост в Telegram, като този път той е отдаден на възобновените апели за осъществяване на референдуми за присъединение на окупираните от съветската войска територии, както и самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР.

" Референдумите в Донбас са от огромно значение освен за систематичната отбрана на жителите на ЛНР, ДНР и другите освободени територии, само че и за възобновяване на историческата правдивост.

Те напълно трансформират вектора на развиване на Русия за десетилетия. И освен в нашата страна. Защото откакто те бъдат осъществени и новите територии бъдат присъединени към Русия, геополитическата промяна в света ще стане необратима.

Посягането на територията на Русия е закононарушение, което разрешава потреблението на всички сили за самоотбрана. Но не по-малко значимо е, че след смяната на Конституцията на нашата страна нито един предстоящ водач на Русия, нито едно длъжностно лице няма да може да анулира тези решения.

Ето за какво тези референдуми провокират толкоз огромен боязън в Киев и на Запад. Точно по тази причина те би трябвало да се организират, написа Медведев.

Според измененията в съветската конституция от 2020 година " Руската федерация е приемник на Съюз на съветските социалистически републики на своята територия... Руската федерация уважава паметта на бранителите на Отечеството и обезпечава отбрана на историческата истина ".

Медведев не загатва категорично нуклеарните оръжия, които съгласно военната си теория Русия може да употребява при положение на експанзия против страната и нейните съдружници с оръжия за всеобщо заличаване или експанзия с стандартни оръжия, когато е застрашено съществуването на самата страна, само че това се подразбира.

Ден преди този момент самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република приканиха за осъществяване на референдуми за " присъединение " към Русия, а през днешния ден ръководителят на Обществената палата на ДНР Александър Кофман съобщи в ефира на телевизионния канал " Русия-24 ", че всичко е готово за осъществяване на референдуми на територията на републиките от Донбас. Донецката национална република ще инициира електронно гласоподаване на референдум за редица територии.

Последва и изказване на посланика на ЛНР в Руската федерация Родион Мирошник, който съобщи, че е почнал процесът на подготовка на референдумите в републиките на Донбас, създават се механизмите и самата процедура. За датата на референдума за присъединение към Руската федерация е рано да се приказва заради съображения за сигурност при подготовката и провеждането му. Донбас не се интересува от мнението на Запада за идните референдуми, само че утвърждението на страните от ШОС и БРИКС е значимо. ЛНР възнамерява да предложения наблюдаващи от безпристрастни страни на референдума, съобщи Мирошник, представен от ТАСС.

В същото време по този начин нареченият " публичен съвет на Херсонска област ", назначен от руснаците, се обърна към " ръководителя на региона " Владимир Салдо с самодейност за неотложно осъществяване на " референдум " за присъединение към Русия.

Според американския " Институт за проучване на войната " Кремъл може да счита, че частичното анексиране може да докара до набирането на спомагателни сили както в Русия, по този начин и от неотдавна анексираната украинска територия.

В същото време " Институтът " не вижда действителна опция Русия да придвижи спора в друга военна фаза, като се ангажира с отчасти анексиране на териториите. Експертите виждат в това детайл на напън върху Украйна и НАТО. " Частичното анексиране би сложило Кремъл в странното състояние да изисква от украинските сили да не окупират " съветска " територия и в унизителното състояние да не може да наложи това искане ", счита " Институт за проучване на войната ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР