Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа
Коментари Харесай

Медведев: Никой няма да вземе Украйна в НАТО, в Алианса са русофоби, но не и самоубийци

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа следващ пост в Telegram. В него той предизвести, че влизане на Украйна в НАТО ще докара до последствия за Алианса, сравними със самоубийство. 

Ето какво написа Медведев:

" Киевският режим продължава да си измисля някакви " гаранции за сигурност " за бъдещето. Ту организират среща с някои незначителни съседи под председателството на забравени пенсионери по този въпрос, ту още веднъж си спомня за НАТО. На всички е ясно, че никой от съседите не може да им даде никакви гаранции, даже люто да ненавижда Русия. И в този момент никой няма да одобри Украйна в НАТО. В Алианса може и да са русофоби, само че не са самоубийци. И това е директен резултат от специфична военна интервенция. Само контракт с Русия можеше да подсигурява сигурността. Но украинското държавно управление, подтиквано от западните пари и ракети, го отхвърли. Така че с гаранциите нещата не стоят добре.

И последно. Киевският режим схваща, че точно за него (сегашните водачи на Украйна) няма и не може да има никакви гаранции за сигурност. Дори Съединени американски щати няма да предложат на Зеленски и съратниците му гаранции за ярко бъдеще. Няма смисъл. Сега в Украйна печели компанията Joseph Robinette Biden & Sons. Скоро това ще свърши. Американците са закоравели егоисти и работят единствено за себе си. Така че новият екип няма да се поколебае да пусне корупционната украинска тематика в тоалетната на историята дружно със забърканите в нея ", написа някогашният съветски президент.

Предполага се, че когато написа за " компания " Joseph Robinette Biden & Sons, Медведев има поради освен Съединени американски щати като цяло, а абсурда, който се развихри към американския президент Джо Байдън (тогава още единствено вицепрезидент) и неговия наследник Хънтър в Украйна.

Става дума за популяризирана неведнъж в медиите информация за хипотетични корупционни покупко-продажби сред Джо Байдън и сина му Хънтър в Украйна. В края на 2015 година и началото на 2016 година Джо Байдън, в качеството си на вицепрезидент на Съединени американски щати, заплашва да лиши Украйна от кредитни гаранции в размер на 1 милиарда $, в случай че държавното управление в Киев не уволни основния прокурор Виктор Шокин. По това време се приказва, че Шокин проверява дело за корупция против Burisma, една от най-големите нефтено-газови корпорации в страната, в чийто ръб на шефовете е синът на вицепрезидента Хънтър Байдън. Смята се, че Байдън-старши е желал основният прокурор да бъде уволнен, с цел да отбрани компанията и сина си. Впоследствие Шокин е уволнен.

Доколкото излиза наяве от изявленията в медиите по тематиката Джо Байдън в действителност заплашва да отдръпна финансовата помощ от Украйна, в случай че тя не уволни основния прокурор. До момента обаче няма безапелационни доказателства, че това е обвързвано с следствието в Burisma.

Според свидетелските показания по това време администрацията на Съединени американски щати, нейните съдружници и украинското гражданско общество са били на мнение, че Шокин би трябвало да бъде уволнен, защото не проверява интензивно случаи на корупция.

Хънтър Байдън става член на борда на шефовете на Burisma през април 2014 година Тогава бе обявено, че той ще помогне на компанията в региона на прозрачността, корпоративното ръководство и отговорността, както и в интернационалното разширение. По това време доста специалисти и медии в Съединени американски щати и Украйна смятаха, че назначението на Хънтър основава сериозен спор на ползи, защото неговият татко като вицепрезидент е отговарял за политиката на Съединени американски щати по отношение на Украйна след революцията. Белият дом съобщи, че Хънтър Байдън е частен жител и юрист и работата му не оказва въздействие върху политиката на Съединени американски щати.

Когато Байдън младши стартира работа в Burisma, компанията към този момент е в полезрението на прокурорите, и то освен на украинските.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР