Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обърна

...
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обърна
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: Хитлер все още е почетен гражданин на някои европейски градове

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обърна внимание на обстоятелството, че Адолф Хитлер и други нацистки главатари до ден-днешен остават почетни жители на някои европейски градове.

В своя Телеграм-канал някогашният съветски президент и министър председател разяснява информациите, че кметството на Прага възнамерява да лиши от почетното му поданство маршала на Съветския съюз Иван Конев.

Тези планове Медведев назова " следващ русофобски подарък за фалшификаторите на историята, като подсети, че преди две години управляващите на Прага към този момент демонтираха паметника на военачалника.

" В тази връзка се натрапва въпросът към сходни деятели от крайбрежията на Вълтава - а знаят ли те, че в същото това време Хитлер и гаулайтерът на Судитете - обергрупенфюрерът от Секретен сътрудник Конрад Хенлайн и до ден-днешен остават почетни жители на град Ланшкроун в Падрубицкия завършек на Чехия ", попита Медведев.

Освен това Медведев означи " от горната страна на всичко немският фюрер официално към момента има сходно звание и в полските градове Шчечин и Вроцлав (предадени на Полша от великодушната руска ръка след края на войната) ". Той означи, че въпросът с отнемането на тези звания на нацистките главатари е поставян неведнъж, само че локалните управляващи постоянно са заявявали, че " това са решения от тези времена и нямат законодателни лостове да ги анулират ".

" Значи паметта за руския маршал е комунистическа агитация и би трябвало да бъде унищожена, а отводът от битка против възвеличаването на нацистите е в името на историята ", възмути се Медведев.

Той заключи, че " в мерзкото си и плахо двуличие европейците не желаят да си уредят сметките с демоните на нацисткото си минало ".

Във връзка с това Медведев си задава въпроса дали в действителност е имало денацификация след 1945 година в Западна Европа, под чиято свирка в този момент играят източноевропейските пигмеи ".

Следвоенните биографии на голяма част от партийните функционери на нацистката партия, висшите офицери от Секретен сътрудник, командирите от Вермахта " провокират огромни подозрения ", написа Медведев.

Много от тях, изяснява той, " несмущаемо се вписаха в публичния живот, занимаваха се с бизнес, обикаляха света и продължаваха да се борят с комунизма към този момент под други флагове ".

Като образци Медведев даде щурмбанфюрера от Секретен сътрудник, основател на балистичните ракети с отдалечен обхват " Фау-2 " Вернер декор Браун и началника на оперативния отдел на Генщаба на сухопътните сили на Вермахта военачалник Адолф Хойзингер, които след войната служат на Съединени американски щати и НАТО.

След войната Фон Браун оглавява ракетната стратегия на Съединени американски щати, а Хойзингер през 1963 година става началник на Военния комитет на НАТО, напомня Медведев.

" Така че корените на европейската русофобия, на която през днешния ден са толкоз скъпи неонацистите от всякакви националистически полкове, кичещи се със свастики и есесовски руни, са точно там ", обобщава той.

" А гледайки по какъв начин американците изкривяват паметта за войната – държавният секретар Блинкен в " поздрава " си за 77 година от Победата даже не си спомни за Съюз на съветските социалистически републики, си напомням приписваната на маршал Георгий Жуков фраза: " Ние ги освободихме и те в никакъв случай няма да ни го простят ", приключва Дмитрий Медведев.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР