Заместник председателят на ПГ на БСП Антон Кутев заяви в

...
Заместник председателят на ПГ на БСП Антон Кутев заяви в
Коментари Харесай

Антон Кутев: Производство за отнемане на имуществото на Цветанов трябва да започне веднага

Заместник ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия, че има всички законови учредения за започване на процедура за лишаване на нелегално добито имущество от Цветан Цветанов.

Според този закон произвеждане за законно лишаване на нелегално добито имущество към цветанов би трябвало да стартира в този момент, тъй като всички учредения ги има, т.е. тук имаме явно противоречие сред приходите и добитото имущество.

Като учредения за започване на процедура по лишаване на имуществото Кутев уточни следното:

"Цветанов по пазарна стойност е придобил едно имущество, което, единствено жилището, за който приказваме по пазарна стойност, тъй като в закона категорично написа, че комисията работи по пазарна стойност е за към милион и половина. И е безусловно явно, че Цветанов, брачната половинка му и тъщата му дружно, за целия си живот, не са изкарвали милион и половина. Тук става дума за данъчно закононарушение, става дума за пране на пари, тук става дума за приход, който той нито е оповестил, нито му е платил налозите, нито е обяснил от къде идва. Практически това са минимум две нарушавания. Става дума за документ с погрешно наличие, става дума за търговия с въздействие, с което нарушаванията стават четири, разяснява Кутев.

По думите му Цветан Цветанов през последните 20 години е на позиции, на които елементарно могат да се проследят приходите му.

Антон Кутев сподели още, че абсурдът е избухнал доста късно, защото идва месеци, откакто е и подписана договорката. Сигурно има политически привкус, започвайки в този момент, добави депутатът от левицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР