Заместник-председателят на Парламентарната група на БСП Крум Зарков коментира последните

...
Заместник-председателят на Парламентарната група на БСП Крум Зарков коментира последните
Коментари Харесай

Крум Зарков: Оставка на Нинова щеше да хвърли БСП в хаос само два месеца преди местните избори

Заместник-председателят на Парламентарната група на Българска социалистическа партия Крум Зарков разяснява последните събития в партията и основно отводът на Корнелия Нинова да подаде оставка, макар че в началото бе оповестила противоположното.

" Заседанието на Конгреса беше в действителност един край на развой, почнал преди две седмици. Тогава Нинова съобщи подготвеност да поеме цялата отговорност за неспечеления избор, макар че резултатите в него посочваха напредък на Българска социалистическа партия в доста параметри. Разрази се същинска стихия, акция, в която се използваха всевъзможни способи и средства - организационни, политически, медийни. Вътре в Българска социалистическа партия се използваха. Много от организациите на Българска социалистическа партия по места взеха отношение, излязоха с декларации и един апел - сътрудници от управлението, не хвърляйте партията в безпорядък. Не и в този момент, когато сме на прав път, и то два месеца преди локалните избори, които са от основно значение за всяка една партия. Имаше рецензии във връзка с акцията, само че пътят е прав - пътят на безапелационна съпротива на статуквото, предоставяне на вероятност на нови и млади политици, пътят на чертане на нова визия за България ", сподели Зарков в предаването " Плюс Минус " по " Нова телевизия ".



По думите му, всеки, даже и Корнелия Нинова има опция. " Случи се и друго на този Конгрес - Нинова беше преутвърдена като водач до края на този мандат. Следващият водач ще се яви на директен избор. Корнелия Нинова хвърли тази оставка, само че щеше да бъде проявя на безспорен инатлък да я поддържа, откакто стана ясно, че партията я поддържа в огромната си част. А и ни предстоят основни избори след два месеца. Щеше да е демонстрация на безнаказаност да се провокира този трус. Резултатите на евроизборите напълно не го допускат ", сподели още той.

" В думите на Борисов, че " една оставка не могат да подадат в Българска социалистическа партия ", се усеща една известна горичивина и раздраднение, че Нинова остава на поста. Самият Борисов два пъти е хвърлял оставка, с цел да остане министър председател. Въпросът е за легитимацията. 

Другите леви обединения имат незначителни резултати на тези избори. Естествено, че Корнелия Нинова и ние като управление би трябвало да си вземем поуките. Всеки един подобен трус трябва да бъде употребен за израстване, само че това не би трябвало да става под паника, а умерено, аргументирано и квалифицирано. БСП е един от стълбовете на политическия живот в България. Той постоянно е замърсяван от най-различни кръгове на ползи, които се пробват да пробият партии и институции. Опитваме да сме ярка съпротива и ясна опция. Голяма коалиция с ГЕРБ не е допустима, само че не е и потребна за политическия живот в България ", кагегоричен бе той

" Партийната дотация би трябвало да бъде понижена. 11 лева е прекалено много. Но да мине от 11 на 1 лев е не да я намалиш, а да я отмениш. Тези дотации ги има в цяла Европа. Те са, с цел да освободят партиите от други зависимости. ГЕРБ направи едно предложение на инат. Не става дума да гледаме с вас в камерата и да измислим едно число. Става дума да седнем и да забележим по какъв начин се употребяват парите на данъкоплатците за партиите и да фиксираме оня таван, който не е несъразмерен, само че ще разреши на партиите да действат без зависимости ", приключи Зарков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР