Заместник-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев даде изявление,

...
Заместник-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев даде изявление,
Коментари Харесай

Бенчев и Митьо Очите - далечни познати

Заместник-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев даде изказване, откакто бе освободен от ареста. "Просто попаднах на неловко място с неуместни хора ", сподели Бенчев. Той бе задържан в Истанбул дружно с Димитър Желязков - Митьо Очите и някогашния народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун.

Бенчев съобщи, че познавал незадълбочено Желязков. По думите му двамата били далечни познати. "Нищо нелегално не съм направил ", добави той

Междувременно Българска социалистическа партия отхвърли изказванията за получени дарения от Бенчо Бенчев.

"По мотив информацията за постъпили дарения от Бенчо Бенчев в акции на Българска социалистическа партия, заявяваме че същият не е правил такива на партията. По решение на общинските съветници от Българска социалистическа партия в Бургас, групата събира по 70 лева, месечно, за активността си. Други финансови взаимоотношения Българска социалистическа партия няма с Бенчев ", се споделя в позиция на социалистите.

По-рано бургаският общински консултант от левицата Чанко Мирчев сподели, че Бенчев е "помагал " на структурата на Българска социалистическа партия в Бургас. "Дали са били 20, 30 или 50 не мога да ви кажа, само че е помагал, води се отчетност ", изясни Мирчев пред bTV.

Очаква се Бенчев и водачът му да бъдат упрекнати за персонално укривателство. Прокурорите от профилираната прокуратура са отделили задоволително материали и доказателства за формиране на досъдебно произвеждане за укриването на Димитър Желязков. Тези материали би трябвало да бъдат изпратени на Районна прокуратура Бургас, която е способената да проверява това закононарушение. Според събраните досега доказателства Бенчев и водачът му са укрили Димитър Желязков, като първо с автомобил - благосъстоятелност на компания на Бенчев, са превозили Митьо Очите от Гърция до Турция. Това е станало в миг, когато към този момент е била издадена Европейска заповед за ареста на Желязков.

След издаването на алена бюлетина за издирването му от Интерпол - Бенчев и водачът му са наели на свое име хотелски стаи в Истанбул, където Димитър Желязков е обитавал и беше арестуван в събота.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР