Заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев твърди, че

...
Заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев твърди, че
Коментари Харесай

Бенчо Бенчев: Срещнах Желязков случайно, помогнах му защото беше болен

Заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев твърди, че напълно инцидентно се е срещнал с Димитър Желязков , по прякор Митьо Очите.

 Турция ни съобщи 7 българи, арестувани с Митьо Очите в Истанбул
Турция ни съобщи 7 българи, арестувани с Митьо Очите в Истанбул

Късно довечера, на пункта „ Капитан Андреево “…

В извънредно изявление за кореспондента на БНР в Бургас Бенчев съобщи, че се е срещнал с Желязков в хотел " Хаят " в Гърция и Желязков го помолил да го придружи до болница в Истанбул. " Помогнах на болен човек ", изясни Бенчо Бенчев.

 Българска социалистическа партия отхвърлят Бенчев да е правил дарения на партията
Българска социалистическа партия отхвърлят Бенчев да е правил дарения на партията

Социалистите нямали финансови взаимоотношения с Бенчев

" Не мисля, че съм отговорен , тъй като в това, че съм се срещнал с Димитър Желязков не значи, че имам нещо общо с него. Това не значи, че и аз съм нарушител.

 Хванаха бургаския общински консултант Бенчев с Митьо Очите в Истанбул
Хванаха бургаския общински консултант Бенчев с Митьо Очите в Истанбул

Делото против 5-та приятели на Желязков ще е при закрити врата, с цел да не им се разгласяват интимните секрети

Стаите ги резервира господин Несрин Узун . Запази ги на мое име, аз го помолих да ги резервира. За Желязков бе една от стаите, защото го видях в хотела, че си търсеше стая, само че това значи ли, че нещо съм направил? Той сподели, че е болен и отива на обзор в Турция!

 Освободиха от ареста Бенчев и депутата от Движение за права и свободи без обвинявания
Освободиха от ареста Бенчев и депутата от Движение за права и свободи без обвинявания

Те и другите четирима са освободени от ареста на бургаската полиция

Пътуваше за обзор. Аз инцидентно го видях на пътя и го взех! Абсолютно инцидентна среща. Това съм обяснил на следствените органи. Аз имах една среща в един хотел и таман си тръгвах, някой ме извика по име, обърнах се и беше той. Попита ме къде потеглям, крещя му, потеглям за Турция. Той ме попита, дали ще го взема в моята кола и ми сподели торбичките си сподели: " Ще отивам на обзор ". Болен човек! Какво неприятно има? Не мога да схвана! ". Това изясни Бенчо Бенчев.

 Съдът остави в ареста петимата от групата на Митьо Очите
Съдът остави в ареста петимата от групата на Митьо Очите

Разследването съдържа 34 тома с доказателства...

Той изрази подготвеност да подаде оставка като заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, само че не и като консултант.

С неуместните хора Бенчев твърди, че е отдалечен прочут. И отхвърля да е бил в един хотел, в една стая с Димитър Желязков.

" Това не е правилно и повече няма да разясня. Няма такова нещо. Нито имам двойно счетоводство ", съобщи Бенчев.

Разследващите обаче преглеждат откритите бележници като допустимо доказателство за укриване на налози. Бенчев към момента не е упрекнат. Не е упрекнат и като част от групата за рекет на Димитър Желязков- Митьо Очите. Без обвиняване е и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун.

Другият освободен - Несрин Узун, също в телефонен диалог, описа своята версия, че всичко било пресилено.

По неофициална информация на " Нова телевизия " полицията нощес е задържала още един от оповестените за общодържавно търсене. Все още няма публична информация кой и къде е арестуван.

" Г-н Несрин Узун е направил резервациите за стаите в турския хотел, а трите стаи, в които са били настанени лицата, са на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев. Няма регистрация на името на господин Желязков, само че той е бил открит в тяхна стая, което за нас е задоволително доказателство , че са целели неговото укриване. С микробус, благосъстоятелност на компания на Бенчо Бенчев, е превозено лицето от Гърция към Турция ", съобщи Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.

Бенчев е съсобственик във компания " Аркус ", обвързвана с Димитър Желязков - Очите.

" Когато сме формирали листата, е правено предложение и за неговото име, той не е заявил притежанието на това комерсиално сдружение " Аркус ". Вероятно той е придобил сдружението след 2015 година ", разяснява Евгений Мосинов, зам.-председател на групата на общинските съветници на Българска социалистическа партия.

Охранителната компания потегля от София и е обвързвана в предишното с различен знаков воин на Прехода- Златомир Иванов-Баретата . Съдружник на Бенчев в " Аркус " е бащата на зам.-шефа на пандиза в Бургас.

" А дали Митьо Очите, с известния прякор, е чиновник на това сдружение, ние няма по какъв начин да знаем, по разбираеми аргументи. Когато имаме опция, ще пожелаеме и пояснения от господин Бенчев ", съобщи още Мосинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР