Заместник-председателят на НС и лидер на партия Воля Веселин Марешки

...
Заместник-председателят на НС и лидер на партия Воля Веселин Марешки
Коментари Харесай

Марешки: Призоваваме Борисов да гласува против санкциите срещу Унгария

Заместник-председателят на Народно събрание и водач на партия " Воля " Веселин Марешки прикани премиера Бойко Борисов при разискването на глобите против Унгария в Съвета на Европейския съюз да гласоподава срещу. Той изпрати писмо за поддръжка до премиера на Унгария Виктор Орбан във връзка задействаната процедура за лишаване гласа на страната му в Съвета на Европейски Съюз.

Партия " Воля " излезе и с публична позиция по случая:

Категорично заставаме зад позицията на премиера на Унгария Виктор Орбан и не одобряваме задействаната процедура в Европейския парламент против него. Този акт приказва доста зле за европарламента. Къде остана европейската приемливост и почитание към инакомислещите?! Екологичен потенциал сподели, че е неспособен в този си тип да продължава да управлява Съюза и че е несъответстващ на действителностите.

Проблемът с тотално сбърканата политика към мигрантите на немския канцлер Ангела Меркел и сегашните водачи на Съюза, докара до съществени проблеми в страните-членки. Проблеми, които имат проекция години напред. Тази политика заплаши стабилността и сигурността на европейските жители. Следващите водачи ще имат сложната задача да поправят грешката. Но вредите към този момент са нанесени и то с цената на човешки животи.

Виктор Орбан има смелостта да се опълчи против криворазбрания демократизъм и да отбрани страната си. ВОЛЯ споделя тази политика. Виновните за рецесията в Европейски Съюз ще би трябвало най-сетне да поемат отговорността си и да се отдръпват. Само след броени месеци европейският парламент ще наподобява по напълно друг метод и същинските патриотични партии ще вземат нещата в свои ръце. Европа не е разграден двор, в който всеки може да идва и да прави, каквото си желае, без да зачита нашите полезности и правила. Достатъчно се нагледахме на безпомощно водачество и на комплициране. Брюкселските служители сложиха в риск съществуването на целия Съюз. Атаката против Орбан е доказателство за страха им от измененията, които неизбежно предстоят.

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки ще разиска тематиката със своите европейски сътрудници от " Партията на свободата " в Австрия по време на работно посещаване във Виена при започване на идната седмица.

Както знаете, от 1 март 2018 година ВОЛЯ е член на Движението за Европа на нациите и свободите, в което, с изключение на австрийската " Партия на свободата ", са и италианската ЛИГА, " Алтернатива за Германия " и други партии, които набират все по-голяма известност в страните си и които не поддържат политиката на сегашните водачи на Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР