Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов коментира последните постове на

...
Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов коментира последните постове на
Коментари Харесай

Симеонов за комикса на Божков: Няма толкова прост народ да повярва, че пари са се носили в чанта

 Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов разяснява последните постове на обвинения Васил Божков. Лидерът на НФСБ беше депутатът, който изиска промени в Закона за хазарта и пръв заприказва за бизнеса на Божков.

" За мене това са поредност от неистини и недоказани обвинявания. Защото и аз, въпреки всичко, се занимавам с бизнес. Това са и следващите измислици, да не кажа глупотевини “, разяснява пред NOVA Симеонов.

" Все отново не става въпрос за бизнес с опиати, за наркопласмент. Където се дават съответните опиати и се дават пари на ръка. Тука става въпрос за бизнес, който е под прожекторите “, разяснява още депутатът.

" Когато се продават тези талончета за триене, съответните бензиностанции са се отчитали по банков път назад. Няма толкоз елементарен народ, който да повярва, че парите са се носили в чанти. С други думи – постъпленията са очевидни, те са обществени “.

Симеонов напомни, че Божков е имал съдружници в своя бизнес.

" Просто цялата скица е  за глупави  хора и за хора, които не се занимават с бизнес. Ти да имаш някакви приходи, по-късно да ги извадиш и да изчезнат тия пари. Как ще стане това? “, пита още Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ призна, че е имал среща с Божков до момента в който беше вицепремиер. Хазартният необут се опитвал да го разубеди от желанието му да внесе ремонти в Закона за
хазарта, които да лимитират неговата активност. Не се опитал обаче да предлага рушвет.

" Не е, персонално на мен не са предложили никакви средства, с цел да прекратя придвижването на Закона, внасянето му в зала. От 2018 година – април-май месец, когато беше импортиран в Народното събрание. Може би, тъй като направихме диалог с господин Божков. Той пристигна при мен, в кабинета ми на вицепремиер. Може би е решил, доста бързо е решил, че няма да може да ме изкуши с някакви рушвети и се е отказал.  Това е във връзка с моето  присъединяване при внасянето на Закона “, хвърли светлина Симеонов.

Не се страхувал и от компромати, макар че бил сигурен, че Божков записва своите срещи.

" Няма да бъде сюрпризиран, тъй като, по този начин, обществено знае се в София, че този човек върви с  два джиесема. Единият, с който приказва, и го поставя на масата. Другият, който е в джоба му и записва. Така че, нямам никакви терзания. И да излезе някакъв запис, дано излиза. Имало е очевидец на нашите диалози – неговият юрист. Той няма какво да изкара от тези диалози “, разяснява Симеонов.

А при срещата си с него Божков питал, за какво е нужен подобен закон, изтъквал, че доста хора са заети с сектора и щели да останат без работа.

" Всички знаем, че неговият бизнес беше без разноски, пък с големи доходи. Неговата хитра скица е такава, че просто е съумяла да се намести на място, където има единствено доходи. Никакви разноски, с изключение на печатането на талоните, с неразбираем брой - в Индия, тъй като по този начин беше – това се откри. Самите талони, неразбираемо какъв брой, са вкарани в страната “, разкри още от схемите Симеонов.

Управителят на Националната
лотария Димитър Ганев пък разгласи, че не знае за схемите, които разказва неговият досегашен съучастник Божков.

" Значи, не мисля да разясня изобщо тая тематика. Нямам такава информация, само че не мисля да я разясня изобщо “, сподели Ганев.

" Аз нямам никаква информация да се е случвало сходно нещо. Трябва да си търсите самият господин Божков. Аз такива неща не съм приказвал, пред никой, не знам да има  такива неща “, заключи още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР