Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия Воля Веселин

...
Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на партия Воля Веселин
Коментари Харесай

Марешки: Дадоха ми срок до май да приключа търговията с горива

Заместник-председателят на Народното събрание и водач на партия " Воля " Веселин Марешки се оплака, че е бил заплашван, с цел да приключи бизнеса си с горива, като от думите му се разбра, че се опасява за живота си. Той направи изявлението в утринния блок на " Нова телевизия ", където разяснява последните обвинявания на прокуратурата и новото искане на имунитета му.

" До май месец имах период да приключа с търговията с горива ", съобщи Марешки по " Нова телевизия ", където разяснява следствията против него. Попитан от кое място е пристигнал ултиматумът, той сподели: " Кой ми го сложи няма да ви кажа, с цел да не ми се случи това, което му се случи (на Михаил Михов, прочут като Мишо Бирата - бел.ред.). След като през вчерашния ден водачът на " Воля " съобщи, че не желае да свърши като Мишо Бирата, през днешния ден той още веднъж намеси тематиката за следствията против него със ориста на предприемача. Името на Михов, който бе шеф на пивоварната " Леденика ", нашумя около оповестените записи на диалози на някогашния началник на Агенция " Митници " Ваньо Танов с премиера Бойко Борисов. Недълго след оповестението на записите, чийто създател остана незнаен, Михов бе открит умрял в хотел " Правец Ризорт ". Днес Марешки съобщи, че нямало да опише повече за заканите против него, само че фактът, че е подхвърлил обществено нещо ще го защищити.

" Тази гласност мен ме пази сега да не ми се случи нещо, което се случи в оня хотел в Пазарджик ", сподели Марешки, а на въпрос дали се съмнява, че Михов е умрял от естествена гибел, съобщи, че няма да загатва нищо.

Той още един път удостовери, че през днешния ден ще се откаже от имунитета си и прикани прокуратурата " да изкара всеки запис където аз съм заплашвал някой или съм го изнудвал ". Преди дни държавното обвиняване заяви, че Марешки е опитвал да монополизира пазара на медикаменти и е оказвал напън над съперници, а в следствието против него са употребявани специфични разследващи средства. Днес той съобщи, че в случай че желае да си отвори аптека или бензиностанция, просто го прави и че не вижда за какво би трябвало да оказва напън над някого.

" Толкова съм проверяван и наглеждан, че дори мисъл, в случай че ми пристигна в главата за нещо, бивам упрекван ", съобщи Марешки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР