Заместник-председателят на Народното събрание и доскорошен фаворит за председател при

...
Заместник-председателят на Народното събрание и доскорошен фаворит за председател при
Коментари Харесай

Никола Минчев потвърди за възможно участие на евровота, поиска общо явяване с ДБ

Заместник-председателят на Народното събрание и досегашен любимец за ръководител при ротацията - Никола Минчев, удостовери през днешния ден, че може да е претендент за евродепутат и изиска " Продължаваме промяната " и " Демократична България " да се явят дружно и на евровота.

Както Клуб Z писа, Минчев (ПП) може да поведе обща листа, а ДСБ и " Да, България " да получат второто и тетото място в нея. 

Решение за метода на явяване обаче към момента няма.

" Дал съм кардиналното си единодушие моето име да бъде обсъждано за лидер на евролиста, само че това е въпрос, който ще бъде решаван от груповия орган, както и ротационният ръководител след месец и половина " - съобщи през днешния ден Минчев в коментар пред публицисти. - " По отношение на лидер на евролиста, това е решение на партийните органи, а във връзка с председателството на Народното събрание - на парламентарната група ", добави той.

Както е известно, Минчев трябваше да стане ръководител на Народното събрание при ротацията през март, само че както стана известно, към тази позиция се прицели съпредседателят на Демократична България и водач на ДСБ Атанас Атанасов - като самобитен бенефис на политическата си кариера с наближаването на пенсионна възраст. Че Атанасов, а не Минчев, който бе непроменяемо посочван за мястото на президиума след отдръпването на Росен Желязков, в това число - от ръководителя на ДСБ, ще е новият парламентарен началник, са се договорили водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев.

Така на Минчев е била препоръчана позиция в листите за Европейския парламент, подплатена преди този момент с вътрешно за партията социологическо изследване. То е трябвало да мери доверието в някои лица на " Промяната ", кои са любимци за вота при авансово заложени имена, както и дали настрана или дружно с Демократична България да се яви групировката.

Допреди появяването на упоритостта на Атанасов да стане ръководител на Народно събрание, като представители на Политическа партия в листата (листите) се спрягаха единствено депутатите Даниел Лорер, Калина Константинова, Деница Симеонова, Йордан Терзийски. По информация на Клуб Z желание да става евродепутат има и Настимир Ананиев. Сигурно е, че евродепутатът и някогашен ръководител на ДСБ Радан Кънев ще е претендент за нов мандат - към този момент втори или трети в обща листа. 

" Подхождаме много съществено към идните европейски избори, защото си даваме сметка какъв брой са значими те за нас. Освен това за Политическа партия това са първи европейски избори. Нашата цел е да създадем една много сериозна листа за европейските избори, а по-късно да имаме съществено посланичество в Европарламента ", разяснява Минчев през днешния ден.

Социологията на Политическа партия обаче не дава отговор на въпроса дружно или настрана би трябвало да се явят обединенията в обединяването. 61,2% дават отговор с " Не мога да преценява ", 15 на 100 са " за " независимо явяване, а 23,7 - за общо.

" Това е въпрос на диалози сред Политическа партия и ДБ които се водят. Моето мнение е, че е добре както на локалните избори се явихме дружно, и тук също да продължим да демонстрираме това единение " - съобщи зам.-председателят на Народно събрание.

Една от спънките пред самите обединения е, че до момента в който част от Демократична България е в ЕНП, то от " Промяната " желаят да са при либералите в " Обнови Европа ", където е Движение за права и свободи. По този мотив Минчев разяснява през днешния ден, че не вижда това да е проблем.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР