Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е поставена под домашен

Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е поставена под домашен ...

Член на парламента в Скопие с обвинение по делото за корупция ”Рекет”.

Заместник-председателят на македонския парламент Фросина Ременски е поставена под домашен арест, съобщи МИА. Тя е сред обвиняемите по делото за корупция „Рекет“.
След избухването на скандала преди няколко месеца Ременски беше много бързо свалена от заместник-председателския пост в управляващата партия СДСМ. С обвинение  по същото дело е арестуваната през август бивша шефка на Специалната прокуратура Катица Янева.

В мащабният скандал за корупция, по който САЩ и Сърбия поискаха прозрачност, е замесен македонският олигарх Йордан /Орце/ Камчев. Той обвини двама души - Боян Йовановски-Боки 13 и Зоран Милески – Кичеец, че са го рекетирали и са му обещавали премахване на "мярката задържане под стража", връщане на паспорта и пълно спиране на разследването срещу него от страна на Специалната прокуратура (СП) в делото "Империя", където той е заподозрян. От разпространените публично аудиозаписи стана ясно, че ръководителят на СП Катица Янева обещава на Камчев, че "всичко ще бъде наред".

 

Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група съобщи, че Йовановски  и Милески са му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата.

 

Припомняме, че Йордан Камчев беше предложен за почетен консул на България миналата година, но властите в Скопие не подкрепиха това предложение. От публикуваните документи на разследващите стана ясно, че Камчев притежава и български паспорт.

 

Източник: frognews.bg