Заместник-председателят на комисията по отбрана на Държавната дума (долната камара

...
Заместник-председателят на комисията по отбрана на Държавната дума (долната камара
Коментари Харесай

В Русия отговориха на плана на САЩ за сдържането ѝ в Черно море

Заместник-председателят на комисията по защита на Държавната дума (долната камара на съветския парламент) Юрий Швиткин коментира доклада на американския държавен изчерпателен център RAND Corporation , съдържащ рекомендации за противопоставяне на въздействието на Русия в Черноморския район, оповестяват съветските медии, представени от moreto.net.

Швиткин означи готовността на съветския защитителен комплекс в Черноморския район да отблъсне всевъзможни външни въздействия.

" Ако вземем Крим, разполагаме с задоволителни сили и средства: групирането на военноморския флот, групирането на противоракетната защита е много мощно, бригада на " Росгвардия " охранява моста през Керченския пролив. Тоест силите и средствата са задоволително за отбиване на възможна експанзия на съперника... Силата, която е посочена (в доклада), не е в положение да " разпечата " защитата на страната ни ", разяснява съветският народен представител.

Швиткин изясни, че развиването на отбранителния капацитет на Грузия и Украйна, предложено от американските анализатори, се обяснявало с политически аргументи, а не от съображения за интернационалната сигурност.

" Предизвикват неразбиране дейностите на Съединени американски щати за привличане на Украйна и Грузия в НАТО, както и общото повишаване на военните дейности. Усилията им... не би трябвало да са ориентирани към ограничение на Русия, която не подхваща никакви дейности в това отношение. Приемането на Украйна и Грузия има по-скоро политически темперамент ", добави той.

В отчета на RAND Corporation се предлага разполагането на системи за противовъздушна защита в Източна Европа (България и Румъния) и да се окаже помощ на Украйна и Грузия за " насърчаване на техен народен защитителен капацитет ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР