Заместник-председателят на горната камара на руския парламент Константин Косачев определи

...
Заместник-председателят на горната камара на руския парламент Константин Косачев определи
Коментари Харесай

Руски политик: Постъпката на София е като на дете, коeто иска внимание

Заместник-председателят на горната камара на съветския парламент Константин Косачев дефинира дейностите на София като „ постъпка на дете, което хвърля кашата от купата на земята, с цел да притегли вниманието на родителите “. Председателят на комисията по външна политика в Думата Леонид Слуцки дефинира решението като „ взето надалеч на Запад “.

Официалната московска организация ТАСС заяви, че съветските консулски служби в София, Варна и Русе краткотрайно стопират работа.

А нашето Външно министерство разгласи през днешния ден, че всевъзможни апели за дарения в поддръжка на съветски военни са безусловно неприемливи. Реакцията е по отношение на обява в обществените мрежи на Руското посолство в България, в която се приканва за дарения за бойците.

„ Това, което пристигна през вчерашния ден от България, даже не толкоз от България, колкото от политическите коридори на българските властови институции, не беше направено в полза на България и нейните жители. Това беше направено по заповед на външни сили ", съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова на брифинг.

Тя разяснява вчерашното решение на София да изгони 70 чиновници на съветското посолство. Според нея външни сили „ под подправен предлог се стремят да скарат европейските страни с Русия, манипулират по безсрамен метод несамостоятелните държавни управления и политици, унищожават всичко, което е създавано от десетилетия на европейския континент”.

Решението на България е „ опит на изгубилото доверието на Народното събрание и намиращо се в оставка българско държавно управление да нанесе пагубен удар по връзките с Русия и запазилите се механизми за двустранен диалог”.

„ Това, което за толкоз години остана неразрушено, явно, сметнаха за належащо да разрушат в този момент, напускайки властта и преминавайки през двустранните отношения”, добави представителят.

Русия си резервира правото на ответни политически и дипломатически ограничения, в това число и с нереципрочен темперамент, акцентира Захарова.

„ Ние сме уверени, а и аз бих желала, народът на България да чуе това: Никой няма да успее да раздра вековните културни и духовни връзки, които свързват нашите народи”, сподели тя.

„ Рано или късно здравият разсъдък ще надделее. Искам да подчертая още един път нашата убеденост, че това е направено по поръчка извън, направено е макар волята, желанието и стремежите на българския народ”, добави тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР