Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията

...
Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията
Коментари Харесай

България ще покаже солидарност с Великобритания, обяви Цветан Цветанов

Заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов разяснява в ефира на БиТиВи тематиката с отровения някогашен съветски сътрудник и реакцията на европейските страни. От думите му се разбра, че евентуално България също ще изгони съветски дипломати в символ на взаимност с Англия.

Виждаме, че доста европейски страни взеха решения, считам, че и България би трябвало да бъде солидарна с сходен метод, уточни Цветанов.

Обясни, че през последните 28-29 година всички българи желали народна власт. Убеден съм, че държавното управление ще вземе вярното решение, с цел да покажем съпричастност и взаимност, добави Цветанов.

На въпрос дали България се готви за изгони съветски дипломати, само че той не желае да заяви новината преди този момент да направи министър председателят Бойко Борисов, Цветанов отговори, че държавното управление ще вземе вярното решение. Припомни, че при терористичния атентат на летището в Бургас, Англия била солидарна с България, а по това време Тереза Мей била вътрешен министър.

По-късно в същото предаване президентът Георги Първанов разгласи, че е налице акция против Русия и има заплаха да се извърши тежко закононарушение с непредвидими последствия. Не може каквото каже Тереза Мей или някой различен от запада и ние да козируваме, счита той. Според него, в случай че България също изгони съветски дипломати, мъчно ще се отърси от последствията от това - утежняване на връзките с Русия, до момента в който другите страни нямало да усетят по този начин мощно сходен резултат. Първанов не вижда нищо неприятно България да остане единствената европейска страна, която няма да вземе сходно решение.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (76)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР