Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София вчера - за

...
Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София вчера - за
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Толкова ли е трудно кметът на София да синхронизира действията си със социалния министър?

Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София през вчерашния ден - за следващ път през последните 10 години - разгласи, че през идващите две ще се оправи с хроничния дефицит тук-там в детските градини и ясли. На всичкото от горната страна опита да трансферира нерешения проблем от болната глава на хубавичко като упрекна родителските организации за него.

Това провокира нашето остро отвращение и при започване на днешната сесия на Столичния общински съвет направих изявление от името на групата на " Българска социалистическа партия за България ".

В него изрично заявих, че сходно изказване е цинично.

Секторът " Образование " е приоритет във всеки милиарден бюджет на София. А Столична община записва стабилно несправяне с казуса с неналичието тук-там в детските градини и ясли към този момент повече от 10 години.

Ако кметът Фандъкова толкоз мощно се въздейства от мнението на родителите, за какво с сътрудниците си от ръководещата не ги чу през всичките тези години, в които те молиха за действителни дейности за създаване на градини и ясли? Защо ръководещите в страната и в София имаха официално отношение към този проблем, съпроводено с документална еквилибристика?!

Хаосът, провокиран от ръководството на Политическа Партия ГЕРБ, към този момент е прочут факт и всеки ден се сблъскваме с резултатите от него.

Толкова ли е мъчно кметът Фандъкова да синхронизира дейностите си със обществения министър, на която по партийна линия даже е шеф, с цел да не позволяват родителите да попадат в обстановката на " Параграф 22 "? Защото единствено преди два дни министър Деница Сачева изясни, че още веднъж парите за майчинство през втората година няма да бъдат увеличени и ще останат в срамния размер от 380 лева, с цел да подтикнали по този метод майките да се върнат на работа.

Е, по какъв начин да стане това, откакто кметът Фандъкова сама призна за дефицит от 5000 места за деца в яслите в София?! Как подтикват майките да се върнат по-бързо на работа като няма къде и кой да гледа децата им?!
Затова приканих незабавно да бъде прегледан отчетът на Българска социалистическа партия за финансово компенсиране на родителите, за чиито деца няма места в яслените групи в София и нужните средства неотложно да бъдат заложени в бюджета на Столична община за идната година. Това ще бъде знак за демонстрация на здрав разсъдък от страна на кмета Фандъкова.
Ако обаче това не бъде направено, ще значи, че от ГЕРБ си играят на пинг-понг със ориста на младите родители. Това би било цинично и безконтролно отношение към бъдещето на българската нация, която от години е в демографска рецесия.

Ние, от групата на " Българска социалистическа партия за България " към този момент искахме оставката на заместник-кмета Тодор Чобанов, който е директно виновен за този проблем, а в този момент към този момент няма по какъв начин да не потърсим от Йорданка Фандъкова политическа отговорност за този неуспех.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР