Заместник-председателят на Федералния резерв Майкъл Бар заяви, че макар криптовалутите

...
Заместник-председателят на Федералния резерв Майкъл Бар заяви, че макар криптовалутите
Коментари Харесай

Федералният резерв създава специализиран екип за крипто

Заместник-председателят на Федералния запас Майкъл Бар съобщи, че въпреки криптовалутите да имат капацитета да трансформират финансовата система, те се нуждаят от подобаващи защитни ограничения.

В неотдавнашната си тирада в Института за интернационална стопанска система заместник-председателят на Федералния запас Майкъл Бар акцентира нуждата от подобаващи защитни огради за крипто активите.

Макар да призна капацитета на криптовалутите да трансформират финансовата система, Бар посочи, че нерегулираният темперамент на технологията може да породи обилни опасности за потребителите и вложителите.

Както демонстрираха неотдавнашните събития в крипто промишлеността, милиони хора са изгубили вложения за милиарди долари заради неналичието на регулаторно сходство. Бар означи, че потребителите се нуждаят от съответна информация, с цел да оценят и понижат рисковете си, а вложителите се нуждаят от структурни отбрани, на които са разчитали в продължение на доста десетилетия. Без тези отбрани мнозина са станали жертва на измами и злоупотреби, някои от които са били уместно класифицирани като „ Понци схеми “ зад високотехнологична фасада.

За да се оправи с тези провокации, Федералният запас образува екип от крипто специалисти, които да държат централната банка в течение с новостите и нововъведенията в бранша. Екипът ще помогне и за усилване на надзора на Фед върху дейностите, свързани с крипто, което е от решаващо значение за определяне на протоколи за сигурност на криптопазара.

Както изясни Бар, задачата е да се реализира баланс сред нововъведенията и защитните ограничения, които могат да бъдат от изгода както за потребителите, по този начин и за финансовата система.




Специализираният екип от специалисти също по този начин ще работи в поддръжка на нововъведенията, като откри защитните ограничения, нужни за устойчиви, сигурни и транспарантни пазари. Бар акцентира нуждата от уместно контролиране и контрол в криптоиндустрията, както и смисъла на съдействието сред регулаторните органи, участниците в промишлеността и други заинтригувани страни за постигането на тези цели.

Като цяло речта на Бар акцентира уговорката на Федералния запас да подсигурява, че криптоиндустрията е уместно контролирана и надзиравана, с цел да се защитят потребителите и вложителите. Като реализира баланс сред нововъведенията и защитните ограничения, Фед цели да поддържа растежа и развиването на крипто бранша, като в същото време сведе до най-малко рисковете, свързани с нерегулираните действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР