Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви днес, че комисията

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви днес, че комисията
Коментари Харесай

ЕК: Комисията води конструктивен разговор с българските власти по изпълнението на препоръките

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс съобщи през днешния ден, че комисията води градивен диалог с българските управляващи по осъществяването на рекомендациите по механизма за съдействие и инспекция. Той сподели това след днешната си среща с основния прокурор Сотир Цацаров и в отговор на въпроси на конференция.

"Целта на срещата с българския основен прокурор бе да обсъдим нужните стъпки за използването на рекомендациите от механизма за наблюдаване. Срещам се с доста представители на България и на Румъния, свързани директно с тези въпроси. Бях поощрен от думите на основния прокурор Цацаров, че (българските власти) са решени да приложат рекомендациите на Европейска комисия. Остава много работа ", уточни Тимерманс.

За жилищата, явно добити на доста ниски цени - разбирам, че всички тези случаи се проверяват и не е редно да разясняваме преди края на следствието, чакаме резултатите.Служителите на Европейска комисия, които работят с България и Румъния, са в действителност доста добре осведомени за това, което се случва там. Казах, че отчитаме прогрес, само че остава още голяма работа за извършване, добави той във връзка нашата страна.

Тези две страни пристигнаха от много тъмно място през 2007 година, когато бе въведено наблюдението на Европейска комисия. Остава още работа, само че българските управляващи поставят старания. Да, има проблеми - обсъдихме ги през днешния ден, има разследвани чиновници, подадени са оставки. Има причина да следим деликатно всичко това. Важното е, че водим градивен диалог с българските управляващи за приложението на рекомендациите на Европейска комисия. Докъде ще стигнем, ще се разбере в идващите месеци и години, съобщи Тимерманс.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР