Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви, че не е

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви, че не е
Коментари Харесай

ЕК напомня: Плащането за руски газ в рубли е нарушение на договорите

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс съобщи, че не е обикновено да се заплаща за съветски газ в рубли и европейските компании би трябвало да заплащат за него единствено в евро , оповестява РИА Новости.

По негови думи се е оказало, че през последните дни редица огромни европейски газови компании са разкрили сметки в Газпромбанк , в които заплащанията в евро се обръщат в съветски рубли.

" Това не е обикновено. Споразуменията са доста ясни, споразуменията приказват за евро и $. Това е обикновено, само че не и рублата ", акцентира Тимерманс пред естонския уебсайт ERR.

Заместник-председателят на Европейска комисия означи, че Централната банка на Русия е под наказания и съветските управляващи се пробват да я задържат на повърхността с задгранична валута, която глобите не разрешават.
 Половината задгранични клиенти на
Половината задгранични клиенти на " Газпром " са разкрили сметки в рубли

Това твърди съветският вицепремиер Александър Новак

" Компаниите по контракта би трябвало да заплащат единствено в евро. Това е записано в договорите. (Владимир) Путин упорства за ", акцентира той.

Коментарът на Тимерманс идва, откакто през вчерашния ден съветският вицепремиер Александър Новак разгласи, че към половината от 54-те задгранични клиенти на " Газпром ", с цел да заплащат за съветския газ.

В подреди заплащанията за доставките на съветски газ за вражески страни да бъдат конвертирани в рубли. Редица страни от Европейския съюз обаче отхвърлиха да одобряват новите условия. Сред тях са Чешката република, Финландия и Дания. Заради отхвърли да заплати в рубли, на 27 април и .

Междувременно австрийската петролна и газова компания OMV се съгласи с новите условия.
 Лавров: Западни компании се съгласиха да заплащат за газа с рубли
Лавров: Западни компании се съгласиха да заплащат за газа с рубли

Западът откраднал $300 милиарда от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР