Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс е уверил правосъдния министър

...
Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс е уверил правосъдния министър
Коментари Харесай

Тимерманс и Цачева са категорични в необходимостта от прилагането на Истанбулската конвенция

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс е уверил правосъдния министър Цецка Цачева в поддръжката си за напъните на българското държавно управление за одобрение на Истанбулската конвенцията. На работен обяд в София двамата са били безапелационни в нуждата от използването на конвенцията, оповестиха от правосъдното министерство. 

Неформалният съвет на правосъдните министри в края на седмицата е бил водеща тематика в диалога Цачева  -Тимерманс. На него, както към този момент неведнъж беше декларирано, ще се разисква предпочитания за българското председателство въпрос за допустимо най-бърз старт на Службата на европейския прокурор, както и построяването на връзките с партньорските институции и служби, с неучастващите страни членки и с трети страни. Електронното правораздаване, предложенията на Еврокомисията за електронните доказателства и в гражданско правната и наказателно правната сфера, както и законодателния пакет в региона на дружественото право, са били други тематики, наранени по време на работния обяд. 
По думите на Цецка Цачева, представени от пресцентъра на правосъдното министерство, " превъзмогването на съществуващите разлики в законодателните рамки на страните членки по другите тематики, обезпечаването на оперативните потребности на проверяващите и правосъдните органи, като се регистрира и съществуващата процедура на Съда на Европейския съюз, ще са огромното предизвикателство пред българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР