Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев съобщи във фейсбук профила си,

...
Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев съобщи във фейсбук профила си,
Коментари Харесай

Радан Кънев написа "дистопично-криминален и абсурдно-нефутуристичен" роман

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев заяви във фейсбук профила си, че написал разказ със заглавие 1 APRIL 2034. В унисон със заглавието премиерата на книгата ще на 1 април.

От обявата на Кънев се схваща, че книгата е реалност след " към 15 години след първите редове ", след пет години писане и повече от " 6 месеца яростна редакция " със съдействието на писателя Радослав Парушев и Ивайло Цветков (Нойзи).

Според определението на самият създател книгата е " дистопично-криминален, абсурдно-нефутуристичен и сигурно (надявам се, чаровно) непохватен разказ ". История е " за отвличания, убийства, здания, хора и свине, (кой знае защо) една завивка, един всесилен кмет от мощната ПСП и един всесилен сътрудник на С.О.Д.Д.О.М. "

От фейсбук страницата на книгата на Кънев се схваща, че е " престъпен разказ за бъдещето, даже за близкото бъдеще. ", само че не е фантастична новела. " В него няма нищо нереално, той просто не се гради на съмнителното съмнение, че в бъдещето ще настъпят такива забележителни промени, че да си коства да се написа точно за тях ", написа в страницата. Става ясно и какво не е романът - " не е роман за обич, а даже не е и роман за секс ".

 Радан Кънев написа

Ето и фрагмент от бъдещата книга:

"... В началото на третата година от безоблачния си зрял живот, на втори февруари 2018 година, младият бизнесмен получи препратено от майка си писмо, в което Старокалендарната, само че Новозаветна православна архиепископия на Съединени американски щати (крило българска диаспора) откровено му благодареше за дарението на 100 (сто) акции от компанията " OverseasSoftwareDevelopmentProjects – Delaware " L.L.C. (ктиторска грамота приложена) на стойност USD 245 000 (фактура за агентски услуги в размер на 10% от договорката приложена).
През неочаквана и суха, някак боцкаща мъгла в очите, той продължи да чете:
" Дарените средства ще бъдат оползотворени, според волята на донора, за издигането на Старокалендарен, само че Новозаветен православен храм в гр. Е., област Ямбол, България (снимка на градежа – четири бетонни колони, от тях две леко криви – приложена), апелирам изпратете фотография ктиторски портрет при предпочитание изпратете фотография на адрес
Подпис: Отец Лаврентий, свещеник на щата Делауеър, иконом на храма " Св. Николай Чудотворец ", гр. Е. "
Пощенското клеймо на писмото беше, кой знае за какво, от Канкун, Мексико.
По това време отец Лаврентий към този момент осма година беше схванал, че Историческият компромис прави пограничните български градчета едно от най-доходните места в света, в случай че си регистриран православен духовник, който не има вяра в Бог.
... "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР