Заместник-председателят на Демократичния съюз за Косово Вьоса Османи заяви, че

...
Заместник-председателят на Демократичния съюз за Косово Вьоса Османи заяви, че
Коментари Харесай

Глас от управляващите в Прищина: Идеята за Мини-Шенген е грешка

Заместник-председателят на Демократичния съюз за Косово Вьоса Османи съобщи, че Балканският " Мини-Шенген " е неточност на балканските водачи, а концепцията е напълно на сръбския президент Александър Вучич, оповестява уеб сайтът " Сюри ". Тя показа, че е черноглед и че тази самодейност е неточност.
Actualno.com напомня, че Вьоса Османи беше първата жена, препоръчана от най-старата политическа партия в Косово, Демократическата лига на Косово (ДЛК), за министър председател на страната на предварителните избори на 6 октомври. След изборите двете някогашни опозиционни партии - Движение „ Самоопределение ” и Демократичния съюз за Косово, организираха договаряния за съставянето на ново държавно управление в страната. След в допълнение броене на гласовете от изборите в последна сметка за министър председател на Косово беше разгласен Албин Курти от Движение " Самоопределение ".
Османи изрази предпочитание политиците в Косово да седнат и да обсъдят въпроса с министър-председателя на Албания Еди Рама. Според нея, косовските политици не са въодушевени от концепцията за " Мини-Шенген ".
Относно митата върху вноса на създадените в Сърбия артикули, тя съобщи, че те ще бъдат отстранени при съблюдаване правилото на взаимност. Този въпрос може да бъде позволен за 3 месеца при съществуването на единодушието и на двете страни.
Във връзка с концепцията за смяна на границите сред Косово и Сърбия, Османи беше безапелационна, че Белград не би трябвало да бъде възнаграждаван за закононарушенията си по отношение на Прищина, цитира я БГНЕС.
Евентуална замяна на територии ще докара до разселване на популацията и ще подкопае мира и стабилността в района. Такава замяна би основала казус, против който се оповестиха страните от района.
" В исторически проект мирът сред две страни, които са водили война, не се дефинира от смяната на териториите, а от справедливостта, с помощта на която може да се реализира мир ", акцентира Османи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР