Заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Галинка Павлова заяви пред

...
Заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Галинка Павлова заяви пред
Коментари Харесай

Лекарският съюз: Близо сме до кадрова катастрофа

Заместник-председателят на Българския лекарски съюз доктор Галинка Павлова съобщи пред Българска национална телевизия, че най-сериозният проблем в здравния бранш е неналичието на фрагменти и миграцията на експерти.

Според нея това не е проблем, който може да се реши от една или друга политическа мощ, а е необходим публичен консенсус.

Д-р Галинка Павлова също по този начин добави, че от началото на здравната промяна до момента, България е изгубила 800 лекари, които са мигрирали в чужбина поради по-добрата обезпеченост там и по-високия обществен статут на специалността.

Според нея главно в чужбина отпътуват хирурзи, акушер-гинеколози и общопрактикуващи лекари. Според доктор Павлова Липсата на общопрактиукващи лекари, изключително остра в провинцията, основава спънка пред конституционното право на всеки жител да има достъп до лекарски услуги.

Д-р Павлова съобщи, че е имало среща на Българския лекарски съюз с представители на Министерството на здравеопазването по отношение на неизпълнението на някои договорености от страна на Касата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР