Заместник председателката на парламента на Северна Македония и депутат от

Заместник председателката на парламента на Северна Македония и депутат от ...

Новата заподозряна в аферата Рекет е зам.-шефката на парламента Фросина Ременски.

Заместник председателката на парламента на Северна Македония и депутат от управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ Фросина Ременски е новата заподозряна в аферата "Рекет", съобщават македонските медии.

Сред новите заподозрени са заместник председателката на оглавявания от Боян Йовановски /известен още като Боки 13/ Международен съюз Ясна Мандич, бащата на основния заподозрян Боян Йовановски Миле Йовановски и една асистентка, предаде БТА.

В най-новото разследване Боян Йовановски е заподозрян в рекет и пране на пари, а останалите четирима за съучастие в рекет и трима от тях и за пране на пари.

След информациите за подозренията срещу Фросина Ременски премиерът Зоран Заев заяви, че ще я изключи от редовете на партията.

"Държим на думата си. Когато някое лице бъде заподозряно или обвинено, налагаме санкции, което означава, че изключваме това лице, докато не докаже невинността си", подчерта Заев.

В аферата "Рекет" е заподозряна и специалният прокурор Катица Янева, която според прокуратурата в Скопие е злоупотребила със служебното си положение като е помогнала на бизнесмена Йордан Камчев да избегне ареста след като плати рекет от 1,5 милиона евро. /БТА

Източник: dnesplus.bg