Заместник председателите на Апелативен съд – Пловдив Галина Арнаудова и

...
Заместник председателите на Апелативен съд – Пловдив Галина Арнаудова и
Коментари Харесай

Ученици със завършена съдебна практика

Заместник ръководителите на Апелативен съд – Пловдив Галина Арнаудова и Михаела Буюклиева връчиха на възпитаници от 11 „ б “ клас, компетентност „ Съдебна администрация “ в Национална комерсиална гимназия, служебни бележки за сполучливото привършване на индустриалната им процедура.

Обучението на бъдещите правосъдни чиновници сe организира по силата на подписано през 2018 година съглашение сред съда и Националната комерсиална гимназия, където през същата година, за първи път бе основана компетентност „ Съдебна администрация “.

Практиката се организира в продължение на две седмици. Съгласно авансово одобрена стратегия, практиката включваше образование в регистратурата и деловодствата на съда, както и наличие на открити правосъдни съвещания.

Научиха каква е структурата и функционалностите на съдилищата, какво е съдопроизводство и какви са главните правила и правила за отбрана на персоналните данни.

Наблюдаваха по какъв начин се прави регистрация на документите и деловодната обработка на входящите и изходящи документи.

Учениците се срещнаха с подготовката за архивиране на делата. Те научиха главните правила при взаимоотношенията с жители, институции и органите на правосъдната власт.

Запознаха се с работата на пресаташето, по какъв начин се изготвя информация за медиите и публикуването й на интернет страницата и в обществената мрежа Facebook на Апелативен съд – Пловдив.

„ Надявам се това, което сте видели по време на вашата процедура, да ви е дало по-реален взор върху работата на съда “ – сподели арбитър Галина Арнаудова.

Съдия Михаела Буюклиева поздрави учениците и им пожела триумф във всички инициативи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР