Заместник-помощник държавният секретар на САЩ Матю Палмър отново повтори искането

...
Заместник-помощник държавният секретар на САЩ Матю Палмър отново повтори искането
Коментари Харесай

САЩ напомни на Косово да отмени 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати Матю Палмър още веднъж повтори настояването на Вашингтон Косово да анулира 100-процентовите мита върху сръбските артикули, с цел да може да продължи разговора Белград – Прищина, който, по неговите думи, е доста допустимо да включва „ промяна на границите “ сред двете страни, предава държавната „ Радио и телевизия Косово “, представена от " Фокус ".
Той съобщи пред публицистите в Загреб, където е на посещаване, че Съединени американски щати поддържат нормализацията на връзките сред Косово и Сърбия и постигането на изцяло съглашение, което планува взаимно признание.
По думите на Палмър, Съединени американски щати чака от Белград да признае Косово за суверенна и самостоятелна страна, а отсреща Прищина би трябвало да одобри Сърбия за собствен комшия.
„ Страните имат място за разискване по съглашението, което би могло да бъде задоволително за обществото и в двете страни “, изясни дипломатът.
„ Искаме страните да реализират съглашение и да ни го донесат, с цел да го прочетем деликатно. Ако видим нещо недопустимо, ще кажем това на страните и ще работим дружно с тях за поправянето му, с цел да може Съединени американски щати да даде цялостната си поддръжка “, добави още Палмър.
„ Съперничеството сред двете страни е източник на дестабилизация за района “, установи той, като добави, че съглашението би трябвало да бъде гъвкаво, т.е., да включва съставни елементи от политиката, сигурността, икономката, търговията и културата.
Палмър акцентира, че страните нямат доста време на свое разположение, в случай че желаят да обезпечат разцвет и мир за своите жители, както и европейското им бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР