Заместник първият министър Шона Робисън беше принудена да публикува график

...
Заместник първият министър Шона Робисън беше принудена да публикува график
Коментари Харесай

Първият министър Хумза Юсаф отхвърля обвиненията, че Холируд е подвел относно COVID съобщенията в WhatsApp

Заместник първият министър Шона Робисън беше принудена да разгласява график на събитията в сряда, заявявайки, че претенции за известия в WhatsApp са били направени от следствието през февруари, за разлика от Септември, както беше посочено по-рано.

Графикът беше изложен, откакто запитването „ ни помоли да посочим по-подробно цялостния график на настояванията за информация от шотландското държавно управление “, сподели госпожа Робисън.

Помолен да признае, че „ не е споделил истината “ от господин Рос, първият министър сподели: „ Абсолютно оборвам това. Ясно е, че говорех за съответни групи в WhatsApp.

„ Къде Приемам изцяло от запитването е, че сме тълкували настояванията им прекомерно тясно и след това, откакто го направихме, предоставихме 14 000 известия на запитването. "

Шотландското държавно управление разгласи предходната седмица, че ще изпрати известията на запитването в понеделник, краен период, който беше спазен, като личната преписка на първия министър беше предадена нередактирана.

Болестите от животно към човек може ще убие 12 пъти повече хора до 2050 година, предизвестява изследването

След това господин Юсуф се опита да направи съпоставения сред своето държавно управление и държавното управление на Обединеното кралство, което съгласно него „ отнесе следствието до съда “ поради разгласените му известия, добавяйки неговата администрация не се „ опасява от надзор “.

Споменавайки политиката на шотландското държавно управление за заличаване на неофициални известия след 30 дни, господин Рос сподели на господин Юсаф „ неговият предходник и други в държавното управление изтриваха известия, бягайки от надзор “.

Позовавайки се на предходните изказвания както на госпожа Робисън, по този начин и на господин Юсаф, господин Рос сподели: „ Двамата най-високопоставени хора в шотландското държавно управление обявиха, че следствието на Коронавирус в Обединеното кралство е поискало известия единствено през септември.

>

„ Това не беше неточност, не беше почтена неточност, беше съзнателно. “

Лорд Марк Седуил се извинява, че е предложил „ празненства против варицела “ за имунитета против Коронавирус в ранните стадии на пандемия

Прочетете повече от Sky News:
Коронавирус питане: Шокиращи разкрития и избухливи доказателства
Sedwill се извинява, че е предложил „ празненства с варицела “ за имунитет против Коронавирус

Според оповестената времева линия от шотландското държавно управление, запитването изпрати чернова на искане за известия през ноември предходната година, питайки „ за степента, в която е имало неофициална или частна връзка по отношение на вземането на значими решения, в това число да вземем за пример дали е имало групи WhatsApp (или други форми на групови чатове), които основни лица, вземащи решения, са употребявали, с цел да споделят по отношение на такива решения или да вземат такива решения ".

През февруари тази година беше изпратена дефинитивна версия на настояването с по-широко питане до " дават всевъзможни връзки, свързани с основни решения, в това число вътрешни и външни имейли, текстови известия или известия в WhatsApp (на шотландското държавно управление и частни или персонални устройства), държани от шотландското държавно управление ".

Г-н Рос упрекна първия министър и неговият заместител за „ хванати в закононарушение в прикриване “.

Той добави: „ Те умишлено споделиха на тази камара изказвания, които са погрешни.

„ Не е ли без подозрение, че Хумза Юсаф и Шона Робисън са подвели Народното събрание? "

В отговор първият министър сподели: „ Не е по този начин. "

Г-н Юсуф също неведнъж се опитваше да обърне диалога към разкрития тази седмица по отношение на следствието, по-специално като се има поради оприличаването на работата в държавното управление на Борис Джонсън от секретаря на кабинета Саймън Кейс на „ опитомяване на диви животни “.

Щракнете, с цел да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Междувременно водачът на шотландските лейбъристи Анас Сарвар се разгласи за редактиран юридически съвет, възложен на следствието.

В записка към следствието предишния месец основният юрист Джейми Доусън KC сподели, че има искане беше помолен на шотландското държавно управление да се откаже от юридическата привилегия върху препоръките, дадени от чиновници на закона по време на пандемията през август, като настояването беше „ разисквано в редица следващи случаи “, само че „ досега не е получен формален отговор “.

Г-н Доусън добави, че – с чуванията, които би трябвало да стартират при започване на новата година по отношение на метода, по който шотландското държавно управление се оправя с пандемията – „ бързо наближаваме миг, в който всяко преимущество от такова освобождение ще бъде ненужно “.

Оспорвайки първия министър, господин Сарвар сподели: „ Не може да бъде по-ясно – първият министър е изгубил надзор над своето държавно управление и наподобява, че е подвел Народното събрание повече от веднъж.

„ Бяхме обещани цялостна бистрота и съдействие от това държавно управление, само че те се провалиха.

„ Правният съвет, който държавното управление даде, не беше цялостен, а в някои случаи съвсем напълно редактиран. Адвокатът на следствието сподели, че това значи, че следствието е лимитирано да извършва изцяло своята функционалност.

„ Имаше значими решения по време на пандемията, които евентуално са имали правни препоръки, като блокиране, изписване в домове за възрастни и не вести за реанимация. Ето за какво това е толкоз значимо.

„ Скриването на това решаващо доказателство е засегнатост за всяка жертва на Коронавирус, техните фамилии и всички, които са живели при блокиране и затваряне. “

Г-н Юсаф удостовери, че редакциите са направени заради проблеми, свързани с правната привилегия, добавяйки: „ Следователно, несъмнено, ще би трябвало да се организира полемика с нашите чиновници на закона по отношение на това, което може да бъде нередактирано.

“ Когато можем безусловно да изпратим информация нередактирана, моето цялостно очакване като човек, който управлява държавното управление, е, че информацията е предоставена напълно, в нередактирана форма. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР