Заместник-областният управител на Добрич Живко Желязков бе гост на тържеството

...
Заместник-областният управител на Добрич Живко Желязков бе гост на тържеството
Коментари Харесай

Библиотека Дора Габе отбеляза Деня на книгата

Заместник-областният шеф на Добрич Живко Желязков бе посетител на тържеството във връзка днешния празник – Международния ден на книгата и авторското право, проведен от Регионална библиотека „ Дора Габе “. На събитието, което е свършек на националната самодейност Маратон на четенето, протичаща под патронажа на вицепрезидента Илиана Йотова, участва и зам.-кметът по филантропични действия в Община град Добрич Владимир Трендафилов.

За поредна година шефът на Република България „ Дора Габе “ и екипът на културния институт отличиха най-четящите си гости. „ Читател на годината “ е 65-годишната Диана Христова Тончева.

След връчване на премиите на най-четящите, заместител регионалният шеф Живко Желязков и шефът на Република България „ Дора Габе “ Теодора Денкова връчиха награди на спечелилите във второто издание на националния конкурс за рисунка по произведение на Дора Габе. Т. Денкова посочи, че в състезанието са взели участие 93-ма участници, като класирането е направено от публиката, разгледала всички конкурсни рисунки. С най-вече събрани гласове преди всичко е Росица Атанасова на 14 година, с творбата си „ Прегръдка “; второто място е за Ивайла Христова на 6 години – „ Слънчице “, трето място е за Наргиз Назлъм на 16 година – „ Истината мълчи “. Т. Денкова показа, че колективът на библиотеката дава и две поощрителни награди на Преслава Василева на 6 година и Христина Атанасова на 16 година

Празникът продължи с четена на фрагменти от книжки на Йордан Радичков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР