Заместник областният управител Мирослав Комитски откри днес първото работно заседание

...
Заместник областният управител Мирослав Комитски откри днес първото работно заседание
Коментари Харесай

Проведе се първото заседание на Комисията за изготвяне на областната здравна карта

Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски откри през днешния ден първото работно съвещание на Комисията за правене на регионалната здравна карта. Заседанието се организира в осъществяване на Заповед № РД-02-58/19.02.2018 година на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, според която е назначена Комисия за правенето на регионална здравна карта. В състава на Комисията се включват регионалният шеф, който е и ръководител на комисията, двама представители на Регионалната здравна ревизия, двама представители на Районната здравноосигурителна каса, двама представители на Районната гилдия на Българския лекарски съюз, един представител на Районната гилдия на Българския зъболекарски съюз, един представител на Регионалната гилдия на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, един представител на представителните организации за отбрана на правата на пациентите и по един представител на всяка община от региона. Разработването на Областна здравна карта, респективно на Национална здравна карта, законово е регламентирано в Закона за лечебните заведения и в нея се дефинират и възнамеряват на териториален принцип потребностите на популацията от налична извънболнична и болнична здравна помощ.
„ Целта е да бъде открит оптималния вид за качествено и навременно здравно обслужване на хората, точно поради което на днешната среща са поканени и шефовете на лечебни заведения на територията на област Враца. Стремежът ни е да запазим в структурно отношение настоящето положение на лечебните заведения и центровете на територията на региона “, съобщи при започване на срещата заместител регионалният шеф и добави, че картата се изготвя по пример и според одобрена със Заповед на министъра на опазването на здравето методика.
„ Методиката съдържа синтезирана аналитична информация за демографско-здравната характерност на региона, положението и трендовете в развиването на системата за опазване на здравето в област Враца, a cъщo и oцeнкa нa пoтpeбнocтитe oт cпeшнa, пъpвичнa и cпeциaлизиpaнa извънбoлничнa и бoлничнa пoмoщ. В идната една седмица ни следва доста и виновна работа, с ясно поети задължения на всеки един от нас, защото според Заповедта, с която членовете на Комисията са осведомени, Областната здравна карта на област Враца би трябвало да бъде направена и показана в 10 дневен период в Министерството на здравеопазването “, безапелационен беше Мирослав Комитски.
„ Убеден съм, че изразените на срещата мнения ще подкрепят вземането на верните решения в полза на всички участници в системата. По този метод удостоверяваме волята да се работи и да се вземат решения вследствие на необятен консенсус и разискване на всички вероятни гледни точки. Необходимо е да се работи експедитивно и в доста добра връзка “, сподели още той.
По предложение на заместител регионалния шеф Мирослав Комитски, идващото съвещание на комисията за разискване, мнения, разисквания и оферти по плана на Областната здравна карта ще се организира на 27.02.2018 година от 14.00 часа.
Окончателно Областната здравна карта ще бъде призната на съвещание на 01.03.2018 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР