Заместник-областният управител Мирослав Комитски откри държавния личен и отборен шампионат

...
Заместник-областният управител Мирослав Комитски откри държавния личен и отборен шампионат
Коментари Харесай

Във Враца откриха държавния шампионат по шосейно колоездене /снимки/

Заместник-областният шеф Мирослав Комитски откри държавния персонален и екипен шампионат по шосейно колоездене за юноши и девойки, чийто хазаин е област Враца. Първенството се организира под патронажа на губернатора.
„ Приветствам всички участници в конкуренцията от клубовете в страната. За първи път област Враца е хазаин на съревнование по шосейно колоездене от най-високо равнище, което ще излъчи първенци на България при подрастващите. Чест е, че тук измежду нас е елитът на тимовете по шосейно колоездене и съм сигурен, че всички те ще дадат най-хубавото от себе си. Враца има своите спортни постижения, както във футбола, по този начин и в другите области на спорта. Поздравявам всички наши съорганизатори за провеждането на влиятелния шампионат, кметовете, които подкрепиха събитието и през чиито общини ще премине надпреварата и се веселя, че като главен уредник „ Враца Велообщество “ има в тима си трима кандидати за купа. Да им пожелаем триумф! Не на последно място желая да споделя с Вас, че трасето, предопределено за маршрут на колоездачите в двата следващи дни, е в извънредно положително положение. В днешния ден стартът и финалът са в община Криводол, по път, който е рехабилитиран с държавни средства, а на следващия ден участници ще преминат по общинската пътна мрежа на Мизия и Хайредин. Област Враца дава оптимални условия за провеждането на държавния шампионат и за мен е чест да пожелая триумф на всички участници и на съдийската комисия “, сподели в словото си Мирослав Комитски.
Първенството ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и в него вземат участие 44 девойки и момчета на възраст 15-17 година от клубовете по шосейно колоездене в страната. За двата дни на събитието, колоездачите ще изминат 62-километрово трасе в общините Криводол, Мизия и Хайредин.
Главен арбитър на конкуренцията е ръководителят на Съдийската гилдия на Българска федерация по колоездене Валентин Първанов. Съорганизатори на надпреварата се са Обществен дарителски фонд – Враца, Община Мизия, Община Криводол и Община Хайредин.
Награждаването на спечелилите в отборното и персонално състезание ще се състои на 11 юли в община Хайредин, където ще бъдат връчени купите на първенците на България по шосейно колоездене в категория юноши.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР