Заместник-областният управител Ани Арутюнян откри кръгла маса Нови идеи, нови

...
Заместник-областният управител Ани Арутюнян откри кръгла маса Нови идеи, нови
Коментари Харесай

Проведе се кръгла маса за развитие на читалищата в област Видин

Заместник-областният шеф Ани Арутюнян откри кръгла маса „ Нови хрумвания, нови благоприятни условия “ за развиване на читалищата във Видинска област . Събитието събра в Конферентния център на държавната администрация представители на общо 18 читалища от района . На срещата бяха разисквани вероятностите пред културно-просветните средища, компликациите, пред които са изправени и съответни способи за справяне с тях.

Убедена съм в силата и водещата роля на читалищата за разпространяването на българските обичаи и нематериалност. Вярвам, че те дават искрица светлина в културния и публичен живот “ , сподели заместител регионалният шеф Ани Арутюнян .

Д-р Николай Дойнов, ръководител на Съюза на националните читалища, подчертава върху обществената им функционалност в дребните обитаеми места , като уточни и образци от страната, където културно-просветната роля на българското читалище не контрастира със съвременността. Представителите на читалищата от региона желаеха защита от страна на страната и на Министерството на културата, с цел да могат да запазят и развиват водещата си роля на културни центрове с близо 170-годишната история в България.

Значимо археологическо изобретение край Враца: Цинобър е използван преди 5000 години

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР