Заместник – кметът по транспорта към Столична община Евгени Крусев

...
Заместник – кметът по транспорта към Столична община Евгени Крусев
Коментари Харесай

Вижте какви перони изграждат по столичните булеварди за улеснение на софиянци

Заместник – кметът по превоза към Столична община Евгени Крусев инспектира построяването на перон по бул. „ Константин Величков “, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Това е четвъртият перон, който се построява от общо шест такива.

Подобни уреди ще бъдат направени по два на всяка спирка. Перонът се прави за да бъде обособено трасето за градския превоз, с цел да може да бъде увеличена скоростта на трамваите и рейсовете.

Спирките, на които ще бъдат построени тези уреди са „ Св. Петър и Павел “, бул. „ Тодор Александров “ и ул. „ Цар Симеон “.

За да бъдат направени тези перони, се уголемява пътното платно, тъй че да се запазят лентите за придвижване на коли, които са по две на брой във всяка посока.

Перонът ще бъде самостоятелен с разграничителни детайли направени от бетон, 10 см над пътното платно, което ще попречва навлизането на коли в трамвайните релси. Ефектът, който чака зам. - кметът е да се увеличи скоростта и да се редуцира времето за пътешестване в дадена права. Той се надява до 15 септември оборудванията да бъдат построени и в случай че се укажат сполучливи, тази система ще бъде въведена и на булевардите „ Възкресение “ и „ Мария Луиза “.

„ Изграждащите се перони подсигуряват и по – безвредното слизане на хората от мотрисите и рейсовете “, заяви Крусев.
6
Зам. - кметът изясни и какви ремонтни действия започват до дни на бул. „ България “. Там в неделя стартират подготвителни действия за затварянето на пътното платно в посока „ Бояна “, а от понеделник започва същинската работа по асфалтирането на платното сред булевардите „ Гешов “ и „ Гоце Делчев “. Платното ще бъде затворено напълно и надлежно придвижването ще се реализира в двете посоки в другото платно. След това същото ще бъде направено в другата посока.

Очаква се ремонтните действия извънредно доста да затруднят придвижването. Затова и общината предлага да се употребяват различни направления.

„ Ще бъде направено всичко допустимо в първите дни на месец септември бул. „ България “ да бъде отворен “, даде обещание Евгени Крусев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР